23 Eylül 2017 13:56

Aysel Tuğluk: Karanlığı birlikte aşacağız

Kadın yazarlar Belma Fırat ve Ayşegül Tözeren, Tuğluk ve Kışanak'ın bulunduğu Kandıra Cezaevine gitti. Av. Erdal Doğan, Tuğluk'a taziyeleri iletti.

Paylaş

Kadın yazarlardan Belma Fırat ve Ayşegül Tözeren, Avukat Erdal Doğan ile birlikte Kandıra Cezaevine gitti. Cezaevinde Av. Doğan, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'a "Hatun Tuğluk'un her dilden, her dinden kızlarıyız" diyerek düzenlenen üçüncü gün lokması dağıtma etkinliğinde derlenen taziyeleri iletti. Tuğluk, "Bu vahşete karşı toplumun tepkisi az da olsa acımı hafifletti ve bu karanlığı birlikte aşacağız" dedi ve selamlarını iletti.

GÜLTAN KIŞANAK: BİR ARADA OLMAMIZ GELECEK İÇİN UMUT KAYNAĞI

Ardından Av. Erdal Doğan, Diyarbakır Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak'ı ziyaret etti. Kışanak ilettiği mesajda şöyle dedi:

"Cezaevinde moralimiz yüksek. Neden burada olduğumuzun bilincindeyiz. Ama dışarıdaki gelişmeleri kaygıyla izliyoruz. Faşizmin bir politikadan öte toplumsal dokuya sirayet ettiğine dair gelişmeleri görüyoruz ve bundan kaygı duyuyoruz. Bu nedenle her türlü ayrımcılığa ve ötekileştirmeye hatta düşmanlığa karşı birbirimizi olduğu gibi kabullenme, değer verme yolunda atılacak her türlü adımın geleceğimiz açısından umut kaynağı olarak gördüğümüzü ifade etmek istiyorum. Herkese sevgilerimi ve selamlarımı gönderiyorum." (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öldürülen Suriyeli gazeteci anne-kız toprağa verildi

SONRAKİ HABER

CHP'li Mehmet Tüm, Bakan Yılmaz'ın istifasını istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...