23 Eylül 2017 13:22

Dersim’de orman yangınları devam ediyor

Munzur Özgür Aksın Meclisi, Dersim'de son zamanlarda tekrar başlayan orman yangınlarına dair bir açıklama yaptı ve görevlileri sorumluluğa davet etti.

Paylaş

Dersim’de son zamanlarda yine başlayan orman yangınlarıyla ilgili olarak Munzur Özgür Aksın Meclisi bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamada askeri operasyonlarla birlikte çıkan orman yangınlarının geniş bir alanı etkilediği belirtildi.

Munzur Özgür Aksın Meclisi adına açıklamayı okuyan Özen Meral Uç, son 50 gündür Pülümür Vadisi’nde, Munzur Vadisi Milli Parkı sınırları içerisinde ve bir çok ilçede orman yangınlarının devam ettiğini, yangınlara müdahale için Orman İşletme Müdürlüğünün operasyonlar ve güvenlik gerekçesi ile bölgeye gönderilmediğini, ısrarlarına rağmen gönüllülerin gidişlerinin engellendiğini belirtti. Uç, Munzur Özgür Aksın Meclisi bileşeni olan kurumlardan Tunceli Barosu, TTSO, Ziraat Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve ilçe belediye başkanlarının valilik ile görüşmeleri ve çeşitli girişimleriyle gönüllülerin ve orman müdürlüğü personelinin bazı bölgelerdeki orman yangınlarına müdahale etmelerine izin verildiğini ifade etti. Dersim coğrafyasının dağlık olmasından dolayı çıkan yangınlarda yangın söndürme helikopterine ihtiyaç olduğunu dile getiren Uç, “İki ay boyunca il geneli ve şehir merkezi duman altında kalmış, halkın sağlığı umursanmamış, doğamızdaki hayvanların, ağaçların ve nadide bitki türlerimizin zarar görmesine göz yumulmuştur. Dersim coğrafyası %18'i endemik olan, 1600 bitki türüne ve birçok nadir görülen hayvan türüne ev sahipliği yapan kültürel ve doğal miras özelliğine sahip bir coğrafyadır. Bu nadide coğrafyanın korunması ve yangınlara müdahale edilmesi devletin hukuken temel görevlerinden biridir” diyerek sözlerine devam etti.

Meydana gelen yangınlarda ne kadarlık bir sahanın tahrip olduğuna dair resmi bir açıklamanın bugüne kadar yapılmadığını belirten ve bu konuda Orman ve Su İşleri Bakanlığını açıklama yapmaya çağıran Meral Uç, son olarak ilgili kurum ve kuruluşlardan orman yangınlarına hızlı ve etkin müdahale etme talebinde bulundu. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Meclis’te savaş tezkeresi kabul edildi

SONRAKİ HABER

Tarım cennetini taşa ve betona boğacaklar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...