23 Eylül 2017 11:53

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü çalışanı 16 kişi ihraç edildi

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü çalışanı 7'si BES üyesi 16 kişi, 693 sayılı KHK ile ihraç edildi. Tahkikatta çarpıcı sorular sorulduğu ortaya çıktı.

Paylaş

Cemal ÇOBAN
İstanbul

Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğüne bağlı İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü çalışanlarından 16 kişi, 693 sayılı KHK ile ihraç edildi. 160 civarında kişinin çalıştığı bölümden ihraç edilen emekçilerden 7'si Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi.

BES 3 Nolu Şube yetkililerinden verilen bilgiye göre ihraçlardan önce, bu bölümde tahkikat yapıldı. Daha önceki denetimlere pek benzemediği düşünülen tahkikatta, çalışanlardan seçili kişiler tek tek çağrılarak bazı isimler hakkında bilgi istendi. Görüşülen adliye emekçilerine ise bir takım sorular yöneltildi. Çağrılıp görüşülenlerin içinde BES üyeleri yok.

TAHKİKATTA AYRIMCI SORULAR

Soruların bazıları şöyle:

- Senin siyasi görüşün ne?
- Sevgilin var mı, varsa açık mı giyinir, kapalı mı?
- Cumaya gidiyor musun? (Gitmeyenlere nedeni soruluyor.)
- Senin terör örgütü ile bağlantın olduğunu düşünüyoruz. Kendini savun.
- Hangi dini yayınları ve hocaları takip ediyorsun?
- Sen, sağda solda hükumeti eleştiriyormuşsun. Ne düşünüyorsun?
- (Bazı sendikalar sayılıyor.) Bu sendikalardan hangisin tanıyorsun?

İki hafta süren bu tahkikatı yapan kişiler, kendilerini KHK müfettişi olarak tanıttı. Bu tahkikattan sonra 7'si BES üyesi, 16 kişinin ihracı gerçekleşti.

İhraç edilenlerin bir kısmının haklarında 'FETÖ' davası sürdüğü belirtildi. Diğerleri ise yukarda değinilen görüşmeye çağırılmayan, müfettişlerin sorgusuna alınmayan BES üyeleri.

BES yöneticileri "Tüm örgütlü kesimlerin ya Fetöcü, ya da terör destekçisi diyerek KHK'lerle işiyle, ekmeğiyle oynayıp, geleceklerini karartıyorlar. Tüm emek ve demokrasi güçlerini, OHAL-KHK rejimine karşı mücadeleye çağırıyoruz" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Foça'da arıtma tesisindeki çatlak denizi kırmızıya boyadı

SONRAKİ HABER

İş bulamayınca sözleşmeli er oldu, yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...