23 Eylül 2017 07:49

Yarkadaş: Mumları tutuklu gazeteciler için üflediler

Tahliye edilen Sözcü gazetesi İnternet Sorumlu Haber Müdürü Mediha Olgun, Bakırköy Kadın Cezaevi önünde karşılandı.

Paylaş

Cem GÜL
İstanbul

Sözcü gazetesine yönelik soruşturmada tutuklu yargılanan gazetenin İnternet Sorumlu Haber Müdürü Mediha Olgun, hakkında verilen tahliye kararının ardından Bakırköy Kadın Cezaevinden çıktı. Olgun’un doğum günü, cezaevinin önünde kutlandı. Pastaya konulan mumlar ise gazetecilerin serbest kalması dileğiyle üflendi.

GAZETECİLERİN TUTUKSUZ YARGILANMASI LAZIM

Mediha Olgun cezaevi kapısında “Keşke Gökmen de (Ulu) burada olsaydı. Tutukluluk sürem göz önüne alındığında uzun bir süre olarak düşünmüyorum. Güzel ülkemin tarihi karanlık cezaevi hikayeleri ile dolu. Birçok insan kahrından öldü. İntihar edenler oldu. Ben üç dört ay yattım diye sıkıntı yapacak değilim. ‘Adalete güveniyorum’ dedim hâlâ güveniyorum. Tutuksuz yargılanma esas olmalı diye düşünüyorum. Özellikle gazetecilerin tutuksuz yargılanması lazım diye düşünüyorum. Bir süreçten geçiyoruz ve bu süreç bitecek” diye konuştu.

‘TUTUKLU GAZETECİLER İÇİN...’

Öte yandan, Mediha Olgun için cezaevi önünde doğum günü pastası kesildi. Pastayı cezaevi kapısına getiren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Mediha’nın doğum günü aslında pazara denk geliyor. Bu pastayı kendisine pazar günü getirecektim. Ancak Mediha’nın bu gece sürpriz bir şekilde tahliye edilmesi üzerine pastayı şimdi kesecek ve mumları tutuklu gazetecilerin serbest kalması dileğiyle üfleyeceğiz” dedi.

‘GAZETECİLER TUTUKLANMASIN’

Üzerinde mumlar bulunan doğum günü pastasını elinde tutan Yarkadaş, “Türkiye artık, düşünceyi ifade özgürlüğünü engelleme ayıbının olmadığı bir ülke olsun. Gazeteciler artık tutuklanmasın” dedikten sonra gruptakilerle birlikte mumları üfledi. Yarkadaş, Mediha Olgun ile Gazetemizin Yazarı Yusuf Karataş’ın tahliye edilmesiyle birlikte cezaevindeki gazeteci sayısının 182’ye düştüğünü de söyledi.

CHP Milletvekili Gülay Yedekçi ise, “Türkiye’nin bağımsız, düşünebilen insanlara ihtiyacı var. Gazetecilerin tutuklu yargılanmasına karşıyız” dedi.

ÖNCEKİ HABER

‘Fındığımıza sahip çıkıyoruz’ mitingine keyfi yasaklama

SONRAKİ HABER

Sayacılar bugün masaya oturacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...