'Kızlarınız pantolon giyerken yüreğiniz parçalanmıyor mu?'

İlahiyatçı İhsan Şenocak'ın, dinî bir söyleşide kadınlar ile ilgili sarfettiği sözler tepkiyle karşılandı.

23 Eylül 2017 06:55
Paylaş

İlahiyatçı İhsan Şenocak'ın, sürekli gerçekleştirdiği dinî söyleşilerden birinde kadınlar ile ilgili sarfettiği sözler tepki gördü. Şenocak, babalara ithafen söylediği sözlerinde, "Kızlarınız pantolon giyip okula giderken, 18 yaşında kaşlarını aldırırken yüreğiniz parçalanmıyorsa kıyamet günü cehennem sizi parçalayacak" iddialarında bulundu.

İlahiyatçı İhsan Şenocak, gerçekleştirdiği dinî söyleşilerden birinde babalara "öğütler" vererek çocuklarını korumaları gerektiğini söyledi. Şenocak, babaları çobana, çocukları da koyunlara benzeterek "Nasıl ki bir çoban, koyunları ateşe atsa o çobanın ceza almasını istersiniz, bir baba da çocuklarını cehennem ateşinden korumalıdır" dedi.

'KIZLARINIZ PANTOLON GİYERKEN YÜREĞİNİZ PARÇALANMIYOR MU?'

İhsan Şenocak kadınların pantolon giymesinin de zararlı olduğunu ve cehennemde cezalandırılacağını iddia ederek "Yani kızın şu sokaktan geçip de okula pantolonla giderken yüreğin parçalanıyor mu senin? 18 yaşında kaşını aldıran kızın üniversiteye giderken o halde, yüreğin parçalanmıyorsa vallahi kıyamet günü cehennem seni parçalayacak. Allah'ın emanetini ne hale getirdin? Sevindin üniversiteyi kazanınca; ODTÜ'ye, Boğaziçi'ye gidince sevindin. Doktor olacak, mühendis olacak, 5 milyar aylık alacak, arabaya binecek, eşine mecbur olmayacak, mahkum olmayacak... Peki onlara sevindin; kot pantolonuyla erkeklerin bakışı arasında kızın yürüyor, delikanlılar arkasına takılmışlar, arkasından gidiyorlar. Yavrunu cehenneme attın cehenneme!" sözlerini sarf etti.

İHSAN ŞENOCAK KİMDİR?

https://ihsansenocak.com adlı internet sitesinde yer alan bilgiye göre Şenocak, Samsun İmam Hatip Lisesi ve Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2002’de Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki Eğitim Merkezini bitirdi. Diyanet İşleri Başkanlığında farklı kademelerde görev yaptı. Milli Gazete ve Yeni Şafak’ta müstear isimle dizi ve düşünce yazıları yazdı. Şenocak, kurucusu olduğu ve kısa adı İFAM  olan İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezinde faaliyet gösteriyor. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Aslı Erdoğan'a Almanya'dan barış ödülü

SONRAKİ HABER

‘Fındığımıza sahip çıkıyoruz’ mitingine keyfi yasaklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...