27 Temmuz 2012 09:32

Bakırköy Kadın Ceazevi'nde Öcalan için eylem

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi, hasta tutukluların serbest bırakılmayışını ve cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerini Bakırköy Kadın Cezaevi önünde protesto eden TUAD üyeleri, yoğun önlemler nedeniyle cezaevi önündeki bekleyişlerini sürdürüyor. Ailelerin bekleyişi sürerken,

Bakırköy Kadın Ceazevi'nde Öcalan için eylem
Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi, hasta tutukluların serbest bırakılmayışını ve cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerini Bakırköy Kadın Cezaevi önünde protesto eden TUAD üyeleri, yoğun önlemler nedeniyle cezaevi önündeki bekleyişlerini sürdürüyor. Ailelerin bekleyişi sürerken, içerideki tutuklu ve hükümlülerin, PKK Lideri Abdullah Öcalan için sabah saatlerinde eylem yaptıkları, cezaevi dışında ve içerisinde polis ve asker yığınağının nedeninin bu eylem olduğu öğrenildi. Tutukluların durumunu öğrenmek için avukatlar cezaevine girdi.

Tutuklu Aileleri Dayanışma Derneği (TUAD) üyeleri, her hafta Bakırköy Kadın Cezaevi önünde PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit, hasta tutukluların durumu ve cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine dikkat çekmek için yaptıkları eylemi PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin birinci yılında da gerçekleştirdi. "Cezaevlerinde ölümlere son-hasta tutsaklara özgürlük" pankartı ve "Hediye Aksoy'a özgürlük", "Devrimci tutsaklar köle değildir" dövizleri açan TUAD üyeleri, hasta tutukluların fotoğraflarını da açtı. TUAD üyelerinin her hafta cezaevi kapısı önünde yaptığı açıklamanın, polislerin yoğun önlemleri nedeniyle bu hafta cezaevi kapısında önünde yapılmasına izin verilmedi. Bu nedenle açıklama öncesi TUAD üyeleri ile polisler arasında bir süre gerginlik yalandı. TUAD üyeleri adına açıklama yapan TUAD Başkanı Mahmut Taşdan, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki sindirme, izolasyon ve tecrit politikalarının bir yılı aşkın süredir sürdüğünü belirterek, "Sayın Öcalan üzerindeki tecrit her geçen gün ağırlaşmakta ve bunun sorumlusu AKP'dir. Sayın Öcalan'ın barış çabaları hiçe sayılarak, kirli bir savaş politikası, sürdürülmektedir" dedi.

Açıklamanın ardından TUAD üyeleri, cezaevindeki olağanüstü önlemler nedeniyle cezaevi önündeki bekleyişlerini sürdürüyor. Öte yandan Avukat Ruşen Mahmutoğlu, içerdeki tutuklu ve hükümlülerin durumunu öğrenmek için cezaevi kapısı önünde yetkililerle görüştü. Savcılığın talimatı ile tutuklu ve hükümlü yakınlarını içeri almayacaklarını belirten cezaevi yetkilileri, yapılan görüşmenin ardından avukat Rahşan Mahmutoğlu'nu içeri aldı. TUAD Başkanı Taşdan da, yetkililerle görüşmek için cezaevine girdi. Taşdan, cezaevi yetkilileri ile yaptığı görüşmenin ardından yetkililerin sabah saatlerinde siyasi tutukların PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin bir yılı doldurması nedeniyle sabah saatlerinde kapı ve camlara vurarak, eylem yaptıklarını bunun üzerine önlem aldıklarını ve daha sonra tutukluların eylemi sonlandırdığını ve şu an bir olay olmadığını kendisine söylediğini belirtti.

AİLELER POLİSE İNANMADI

Cezaevi önündeki polisler, ailelere olağanüstü bir durum olmadığını, ambulansların da boş çıktığını belirtmesine rağmen aileler polisin açıklamalarına inanmayarak, cezaevinden çıkan ambulansların içine bakmak istedi. Bu ambulanslardan dördü hızla geçerek, durmazken aileler sadece bir ambulansın önüne geçerek durdurdu ve içerisine baktı. Bu sırada aileler kaza riski yaşadı. Sağlık ekipleri ambulansın kapılarını açmazken, aileler camlardan ambulansın içerisine baktı.

Aileler, tutuklu ve hükümlülerin durumunu öğrenmek için cezaevine giren avukatların çıkmasını bekliyor. Cezaevi yetkilileri içerideki gerginliğin bittiğini belirtmesine rağmen cezaevi önündeki çok sayıda polisin bekleyişi ise sürüyor.  (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cide HES projesi yine durduruldu

SONRAKİ HABER

Barajlara geçit vermeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...