22 Eylül 2017 22:10

Çıplak aramaya karşı çıkınca sağır olana kadar darbedildi

Tarsus T Tipi Cezaevine nakledilen bir tutuklu çıplak aramayı kabul etmediği için darbedildi. Darp nedeniyle tutuklunun kulakları sağır oldu.

Paylaş

Cezaevlerinde tutukluların yaşadığı hak ihlalleri bitmek bilmiyor. Tarsus T Tipi Cezaevine nakledilen Çerko Mimkara’nın çıplak aramaya karşı çıktığı için darbedildiği ve sol kulağının işitme duyusunu kaybettiği öğrenilirken, Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan tutuklular ise ağır hak ihlalleri ve baskılara karşı, aile görüşüne çıkmama ve duruşmalara katılmama kararı aldı.

İskenderun M Tipi Kapalı Cezaevinden Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevine sevk edilen 19 yaşındaki Çerko Mimkara’nın çıplak aramayı kabul etmediği için darbedildiği belirtildi. Mimkara’nın ablası Evin Mimkara,  Tarsus Cezaevinde kardeşini ziyaret eden Avukat Yılmaz Talha’dan edindikleri bilgiler doğrultusunda yaşananlardan haberdar olduklarını söyledi. 

Cezaevine getirildiği sırada dayatılan çıplak aramayı kabul etmediği için kardeşinin 10’a yakın gardiyan tarafından darbedildiğini vurgulayan abla Mimkara, darp sonucu kardeşinin sol kulağının duymadığını sağ kulağının ise kısmi duyduğunu buna rağmen hastaneye götürülmediğini kaydetti. Kardeşinin sevk edildiğinden de haberdar edilmediklerini kaydeden abla Mimkara, kardeşinin 7 gündür hücrede tutulduğunu aktardı. 

Aile, yaşananlara ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) Urfa Şubesine başvurdu.

ELAZIĞ T TİPİ’NDE BASKILARA KARŞI EYLEM

Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan tutuklular ise ağır hak ihlalleri ve baskılara karşı, aile görüşüne çıkmama ve duruşmalara katılmama kararı aldı. Tutukluların aileleri ile yaptıkları telefon görüşmelerinde verdiği bilgilere göre, cezaevi tarafından dayatılan “Ayakta sayım”, “Koğuşlara kamera yerleştirme” uygulamalarından dolayı böyle bir karar aldıklarını bildirdi. Eylemin uygulamalar son bulana kadar süreceği bildirildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa futbolunda günün programı

SONRAKİ HABER

Buz hokeyinde Continental Cup heyecanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...