22 Eylül 2017 21:16

Maden işçileri ayakta yolculuk etti: Koltuklar kirlenmesin…

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde maden işçileri, iş kıyafetleriyle bindikleri halk otobüsünde koltuklar kirlenmesin diye ayakta yolculuk etti.

Paylaş

Zonguldak'ın Kilimli ilçesi Gelik Beldesi'nde maden işçileri, iş kıyafetleriyle bindikleri halk otobüsünde, koltuklar kirlenmesin diye ayakta yolculuk etti. Bir yolcunun cep telefonu kamerasıyla çektiği fotoğraf, sosyal medyada paylaşıldı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan 6 maden işçisi, akşam saatlerinde iş çıkışı kömür karası iş elbiseleriyle evlerine gitmek için halk otobüsüne bindi. Kilimli ilçesine gitmek isteyen işçiler, otobüsün boş koltuklarını kirletecekleri düşüncesiyle 5 kilometrelik yolu ayakta gitti. Bu sırada arka koltuklardan birinde oturan Aslı Ertürk isimli yolcu o anları fotoğrafladı. Ertürk'ün fotoğrafı sosyal medyada paylaştı.

İşçilerin bu davranışı, Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 yılında meydana gelen 301 işçinin öldüğü maden faciasından yaralı kurtulan Murat Yalçın'ın ambulansa bindirilirken hemşireye 'Çizmelerimi çıkarayım mı?' diye sorduğu anı akla getirdi.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ: OTURUN DEDİM, ISRAR ETTİM, OTURMADILAR

Otobüs şoförü Ogün Bahar, TTK'da çalışan işçilerin normalde iş elbiseleriyle kurumdan çıkmadığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Maden işçileri normalde iş elbiseleriyle dışarıya çıkmazlar. O zaman asansör bozulmuş Karadon'da. Gelik'ten çıkmışlar dışarı. Karadon'a gitmek istediler. Ben de onları gördüm aldım. Bindiler otobüse. 'Oturun' dedim. Oturmak istemediler. Israr ettim, ama oturmadılar. Ben de onları müesseseye bıraktım. Bizim insanımız çöpünü yere atıyor ama madencimiz üstleri pis diye koltuğa bile oturmuyor." (Zonguldak/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi: Referandumu iptal edin

SONRAKİ HABER

Motosikletli tacizci gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...