22 Eylül 2017 18:46

Özgür Sanat Atölyesi: Çocuklar çocuk kalsın, şarkı söylesin

Mersin’de sokak sanatçılarının kurduğu Özgün Sanat Atölyesi, imkanları kısıtlı olan mahallelerdeki çocuklara müzik eğitimi vermeye başladı.

Paylaş

Mersin’de sokak sanatçılarının bir araya gelerek oluşturduğu Özgün Sanat Atölyesi, alternatif sanatın ve sokak müziğinin halk için yapılması gerektiği iddiası ile birçok çalışmaya imza atmaya devam ediyor. Atölye, son olarak imkanları kısıtlı olan mahallelerdeki çocuklara müzik eğitimi vermeye başladı. Haftada sadece bir gün verilen müzik eğitimine çocuklar yoğun ilgi ile katılırken atölye çalışanları, bu projenin geliştirilmesi için birçok kurum ve kuruluşun desteğine ihtiyaçları olduklarını söyledi. 

‘TÜM ÇOCUKLARA ULAŞMAK İSTİYORUZ'

Sokaklardaki tüm çocuklara ulaşmayı hedeflediklerini ve çocukların bir araya gelmesini hedeflediklerini anlatan atölye eğitmenlerinden Tugay Arslan, “Suriyeli çocuklara ulaşmaya çalışacağız. Tabii yavaş yavaş planlı bir şekilde ilerlemeye çalışıyoruz. Özgün Sanat Atölyesinin hedefi kurduğu çocuk korosunu daha da geliştirmek ve tüm sokaklardaki çocuklara ulaşarak çalışmalarını sürekli hale getirmek” dedi. 

‘ÇOCUKLAR GELİN OLMAYACAK, ŞARKI SÖYLEYECEK’

Türkiye’de her gün onlarca çocuğun çocuk yaşta evlendirildiğini ve cinsel saldırı ve istismara maruz bırakıldığını vurgulayan Arslan, çocuklar üzerinden geliştirilmeye çalışılan siyasete de tepki gösterdi. Eğitim sistemiyle ve geliştirilen politikalarla çocukların saldırı altında olduğunu vurgulayan Arslan, “Biliyorsunuz günümüz dünyasında bir şeyler yapılmak istendiğinde ilk önce çocuklardan işe koyulurlar. Yapılmak istenen şeyler çocuklara empoze edilir. Biz de bu süreçte çocuklara gelinlik giydirilmesi mantığına karşı ‘Çocuklar çocuk kalsın, çocuklar şarkı söylesin’ şiarını savunuyor ve bu şiarla yola çıkıyoruz” dedi.

Eğitim verdikleri çocuklarla yaklaşık 7 ay içerisinde düzenli bir koro oluşturacaklarını ifade eden Arslan, son olarak, çocukların atölyelerinin renkleri haline getireceklerini ve hazır hale gelen çocuk korosuyla Türkiye’nin birçok yerinde konser vermeyi hedeflediklerini ifade etti.

‘DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR’

Oluşturdukları çocuk korosuna  her gün yeni çocukların dahil olduğunu söyleyen Arslan, “Şu an sayımız yaklaşık yirmi, ama önümüzdeki haftalarda başka mahallelerden çocuklar da katılacak. Bize başvuran çocuklara bazen yerin olmadığını formun kalmadığını söylüyoruz. Bu çalışmayı daha fazla geliştirmemiz için desteğe ihtiyacımız var. Buraya gelen ya da kaydı olan çocukları kendimiz getiriyoruz. Yine çalışma bittiğinde de çocukları mahalleye bizler araçlar ile götürüyoruz. Aslında birçok projemiz var; ama imkanlarımız doğrultusunda ilerlemeye çalışıyoruz. Her şeye rağmen birlikte yapabileceğimiz çok şey var” diye konuştu. (Mersin/MA)

ÖNCEKİ HABER

Herakles Lahdi’nin benzeri Konya’da

SONRAKİ HABER

Ömer Turan serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...