Veliler, bir öğrencinin hayatını kaybettiği caddeyi kapattı

Aksaray'da 8 yaşındaki Alperen Döşlü, okulunun karşısındaki caddede bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti, veliler yolu kapatarak isyan etti.

22 Eylül 2017 17:34
Paylaş

Aksaray'da Hacı Mustafa Demir İlkokulu öğrencileri ve velileri, dün bir öğrencinin hayatını kaybettiği kazanın yaşandığı caddeyi trafiğe kapatıp eylem yaptı.

Merkez Fatih Mahallesi Ziraat Caddesi'nde dün öğle saatlerinde, 25 yaşındaki Zeki E. yönetimindeki 68 KD 658 plakalı otomobil, okuldan çıkarak yolun karşısına geçmek isteyen ilkokul öğrencisi 8 yaşındaki İsa Erol ve aynı yaştaki Alperen Döşlü'ye çarptı. Kazada yaralanan iki öğrenci ambulansla Aksaray Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralı öğrencilerden Alperen Döşlü, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. Sürücü Zeki E. ise gözaltına alındı.

'KAÇ ÇOCUK DAHA ÖLECEK?'

Kazanın ardından iki öğrencinin öğrenim gördüğü Hacı Mustafa Demir İlkokulu öğrencileri ve veliler, bugün akşam saatlerinde kazanın meydana geldiği okulun önünden geçen caddeyi ulaşıma kapadı. Veliler, yeni can kayıplarının yaşanmaması için caddede önlem alınmasını istedi. Öğrenciler de ellerinde "Kaç çocuk daha ölecek?", "Üst geçit isteriz" yazılı dövizler taşıdı.

Yolun ulaşıma kapanmasının ardından İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Sırmacı ve İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, olay yerine gelip veli ve öğrencilere kazadan dolayı üzüntü duyduklarını ve önlem alınması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Bunun üzerine veliler ve öğrenciler yaklaşık 10 dakika ulaşıma kapalı tuttukları yolu trafiğe açtı. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

DBP’li Mehmet Arslan’a ‘yetkili’ mahkeme bulunamıyor

SONRAKİ HABER

Yunanistan'da uçak düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...