22 Eylül 2017 16:58

'Kürtler Antarktika'da hak iddia etse bunlar karşı çıkar'

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, partisinin Bingöl'deki toplantısında yaptığı konuşmada hükümeti ve politikalarını eleştirdi.

Paylaş

Bingöl'de partisinin halk buluşması toplantısında konuşan HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nde yapılması planlanan referandumu değerlendirerek "Kürtler yarın Antarktika'da, kutupta bile hak iddia etse, bunlar yan yana gelir, engellemek için ellerinden gelen çabayı gösterirler" dedi.

HDP ve DBP Bingöl il örgütleri tarafından Veysel Belgin Gençlik Merkezinde düzenlenen halk buluşması toplantısına, HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Örgütlemeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Nadir Yıldırım ile parti yöneticileri ve partililer katıldı. Toplantıda, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ndeki referandum tartışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan HDP'li Özsoy, Kürtlerin hak sahibi olmasının istenmediğini belirterek "Tek başına iktidar oldular, Davutoğlu'nu gönderdiler. Yanına aldıkları adamlara bakın; Devlet Bahçeli, Doğu Perinçek, eski Ergenekonda yargılanan isimler. Özellikle Irak ve Suriye'de Kürtler'in kazanımlarına karşı ne kadar büyük tepki gösteren varsa, milliyetçi cephe kurmuş, Kürtler nerede olurlarsa olsunlar, bir hak sahibi olmasınlar diye siyaset yapıyorlar" dedi.

'ÖNCE RACON KESİYOR, SONRA ÖZÜR DİLİYOR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Özsoy, "Dönem dönem, iktidar sözcüleri; 'Kürtlerle bir sorunumuz yok, bizim teröristlerle sorunumuz var' diyor. Perde açıldı, gerçek hiç de öyle değil. Kürt yönetiminde bir referandum tartışması var, CHP'siyle, MHP'siyle, AKP'siyle hepsinin yaptığını görüyorsunuz. Sizin meseleniz, iddia ettiğiniz gibi teröristlerle falan değil. Kürtler yarın Antarktika'da, kutupta bile hak iddia etse, bunlar yan yana gelir, engellemek için ellerinden gelen çabayı gösterirler. Türkiye, siyasal ve yönetsel bir kriz içerisinde. Ekonomik, bölgesel krizler derinleşiyor. Avrupa ile kriz var, yansımaları sürüyor. İçerde ve dışarıda kavga ederek bir yere varamazsınız. Ahkam kestiklerinden, sonra gidip özür diliyorlar. Öyle bir huyu var Cumhurbaşkanı'nın. Önce racon kesiyor, sonra özür diliyor, aracılar gönderip durumu düzeltmeye çalışıyor" diye konuştu.

'İSTESENİZ DE İSTEMESENİZ DE YENİ BİR ORTADOĞU KURULACAK'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile daha önce sıcak ilişkiler içinde olduğunu hatırlatan Özsoy, şöyle konuştu:

Erdoğan, 'Esed gidecek' diyordu, şimdi yine Esad'a döndü. Şu an Esad'la, Irak'la, İran'la tekrar anlaşıp Kürtler'in kazanımlarını bastırmak için elinden geleni yapıyor. Kürdistan Bölgesel Yönetimi başkanlık seçimlerinde, 'Başkanlık seçimlerini destekleyin' mesajları veriyordu. Destekliyor musunuz? Alın size işte. Karşılığında da bunu görüyorsunuz. Bu devletin şunu hazmetmesi gerekiyor. Yeni bir ortadoğu kuruluyor. İsteseniz de istemeseniz de kurulacak. Kimse size sormaz. Kürtler Türkiye'de, İran'da, Irak'ta ve Suriye'de 4 parçada, yaşadıkları yerlerde Kürtler, yüz yıldır mücadelesini verdikleri siyasal statü haklarını istiyorlar. Başka bir şey istemiyorlar. Kendilerinden İngiliz ve Fransızların gasp ettikleri siyasal statü hakkını istiyor. Diyorlar ki; biz bir halkız, kendi halkımızla kararlarımızı almak istiyorlar. Karşılığında Türkiye'de sosyal demokratım diyen CHP'sinden, MHP'sinden, AKP'sine kadar herkes tek yumruk olmuş, 'Yeni Ortadoğuda'da Kürtlere yer vermeyeceğiz' diyorlar. Mesele budur. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kiliseden sadece bir duvar kaldı

SONRAKİ HABER

DBP’li Mehmet Arslan’a ‘yetkili’ mahkeme bulunamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...