Şanlırufa Baro Başkanı polisler tarafından darbedildi

Şanlıurfa Baro Başkanı Ahmet Tüysüz, kendisini Viranşehir Adliyesinde darbeden polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

22 Eylül 2017 15:42
Paylaş

Şanlıurfa Baro Başkanı Ahmet Tüysüz, bir duruşmaya katılmak için gittiği Viranşehir'de adliye girişinde polisler tarafından darbedildi. Tüysüz, kendisini darbeden polisler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bir müvekkilinin duruşmasına katılmak için gittiği Viranşehir Adliyesinde görevli polis memurlarıyla tartışması sonucu kelepçelenip gözaltına alınan Şanlıurfa Baro Başkanı Ahmet Tüysüz, savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Baro Başkanı Ahmet Tüysüz, hastaneden darbedildiğine dair rapor alıp kendisini tartaklayan polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

POLİSTEN BARO BAŞKANINA: NE BAŞKANI OLURSAN OL!

Viranşehir'de bir polis memurunun emanette kayıtlı bulunan çok sayıda silah ve mermiyi satması üzerine ilçede bulunan yaklaşık 50- 60 kişi gözaltına alındığı bir olayda, gözaltına alınanlar arasında bir kişinin de müvekkili olduğunu belirten Ahmet Tüysüz "Müvekkilimin duruşmasına katılmak üzere Viranşehir Adliyesine gittim ancak gözaltına alınanların çoğunun kötü muameleye ve işkenceye maruz kaldığını öğrendim. Şüpheliler, bugün adliyeye getirildiğinde benim müvekkilime 'Senin duruşmana ben gireceğim' demem üzerine o sırada bir polis memuru kaba bir tavırla, 'Bir dakika sen kimsin, dost musun, düşman mısın?' dedi. Ben de 'Dost veya düşman değilim, ben avukatım' dedim. 'Avukat olduğun nerde yazıyor?' dedi. 'Eğer avukat olduğuma dair şüpheniz varsa kimlik sorarsınız, ben de kimlik gösteririm' dedim. Bu sırada 4- 5 polis gelerek 'Bunu gözaltı yapın, dışarı atın' dedi. Ben onlara Şanlıurfa Baro Başkanı olduğumu söyledim. Onlar da 'Ne başkanı olursan ol' dediler. Bu yaşananlar savcının odasında dahi devam etti. Savcı da polislerin bu kaba tutumuna tepki göstermedi. Bu olaylar yüzünden darp raporu alarak polisler hakkında suç duyurusunda bulundum" diyerek yaşadıklarını aktardı.

VALİLİK, TÜYSÜZ'ÜN GÖZALTINA ALINDIĞINI REDDETTİ

Şanlıurfa Valiliği konuya ilişkin açıklama yaptı. Valiliğin açıklamasında "Ahmet Tüysüz'e gözaltı yapıldığı ve kelepçe takıldığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.

Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle:

"İlimiz Viranşehir İlçesi Adliyesinde Şanlıurfa Baro Başkanı ile Adliye binasında görevli polis memurları arasında 22 Eylül 2017 tarihinde yaşanan ve basına yansıyan olayla ilgili olarak, gözaltı yapıldığı ve kelepçe takıldığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Yaşanan tartışma ve sonrasındaki gelişmelerin karşılıklı şikayete konu edilmesi üzerine olayla ilgili Viranşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmış olup, ayrıca meydana geldiği ilk andan itibaren yakından takip edilen gelişmelerle ilgili olarak Valiliğimizce başlatılan idari inceleme devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Suç işleyene değil hak arayana soruşturma!

SONRAKİ HABER

Sözlü sınava yürütmeyi durdurma kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...