22 Eylül 2017 13:58

Silivri’de mahpuslara darp iddiası

Silivri 9 No’lu Cezaevinde Fırat Kıl ile İlyas Kazan adlı tutukluların darbedildiği iddia edildi.

Paylaş

Silivri 9 No’lu Cezaevinde bulunan siyasi mahpuslar, ağustos ayında yaşadıkları hak ihlallerine ilişkin rapor hazırladı. Raporda mektuplara el koyma, disiplin cezaları gibi uygulamalara ayrıntılı yer verildi.

“İşkenceler her gün artarak devam ediyor” ifadesinin yer aldığı raporda, “11 Ağustos günü gardiyanlar C4128 No’lu hücreye baskın düzenledi. Fırat Kıl ile İlyas Kazan adlı tutuklular işkence boyutuna varacak şekilde darbedildi. Darbedilen tutsak sayısı onları buldu ve vücutlarında darp izleri olmasına rağmen revire götürülmediler” denildi. 

MEKTUPLAR İADE EDİLİYOR

Cezaevinde yaşanan hak ihlallerinin başında “Mektuplara el koyma” uygulamasının geldiği vurgulanan raporda, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya gönderilen mektupların çoğunun, üstü çizilerek iade edildiği belirtildi. Raporda, ayrıca tutukluların yakınlarına gönderdikleri birçok mektubun da sansürlendiği ifade edildi. Raporda dikkat çekilen bir diğer ceza yönteminin ise, kitaplara keyfi el konması olduğu kaydedildi. Kitaplara 10 adet sınırı koyulduğuna dikkat çekilen raporda mahkemece hakkında toplatılma kararı verilmeyen kitaplara dahi, Silivri 9 No’lu Cezaevi Disiplin Kurulu tarafından el konulduğu belirtildi. 

24 SAAT KAMERA SİSTEMİ İLE TAKİP

Raporda şöyle denildi: “Tutsakların sohbet hakları engelleniyor. Havalandırma alanları 24 saat kamera sistemleri ile takip ediliyor.  Avukat görüşlerine sınırlama getirildi.  Yine ziyaretçilerin getirdikleri eşyalar haftalarca tutsaklara verilmiyor.” Raporda, ihraç edilen Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’ya destek amacıyla açlık grevine giren 7 tutukluya bir kısım etkinliklere katılmama yasağı getirildiği, bazı tutukluların farklı gerekçeler ile tek kişilik hücre cezaları aldığı ve ziyaretçi kabulünden yoksun tutulma gibi cezalara çaptırıldığı kaydedildi. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Macron Çalışma Yasası Reformu'nu onayladı

SONRAKİ HABER

Ankara Katliamı'nı kınayanlar hakim karşısına çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...