22 Eylül 2017 13:52

80 dakikalık teneffüssüz ders!

İstanbul Yenibosna Ortaokulunda öğleci öğrenciler biraz erken çıksınlar diye sabahçı öğrenciler 80 dakika hiç ara vermeden ders dinliyor. 

Paylaş

Yaz saati uygulamasının devam etmesinden dolayı, İstanbul’da sabahçılar en erken saat 08.00’de ders başı yapıyor. Ancak öğlencilerin dersleri saat 19.30’da ancak bitiyor. Yenibosna Ortaokulunda ise öğleci öğrenciler biraz erken çıksınlar diye sabahçı öğrenciler 80 dakika hiç ara vermeden ders dinliyor. 

Yaz saati uygulaması yeni eğitim yılını şimdiden etkilemeye başladı. İkili eğitim veren okullarda sabahçı öğrenciler yeniden karanlıkta yollara düştü. Valilik öğrencilerin karanlıkta derse başlamaması için yeni bir genelge yayınladı. Genelgeye göre ikili eğitim veren okullarda ders zili en erken saat 08.00’de başlayacak. Bu uygulama hem öğlenci ve hem de sabahçı öğrencileri etkiledi. Öğlenci öğrencilerin erken çıkması için, sabahçı öğrencilerin teneffüs saatleri kısaltıldı. CNN Türk’te yer alan habere göre, Yenibosna Ortaokulunda öğrenciler, 80 dakika aralıksız ders yapmaya başladı. Normalde 5 teneffüs hakkına sahip olan öğrenciler uygulamadan dolayı, 3 kez ara verebiliyorlar. İki ders üst üste yapan öğrenciler, ‘Bazen su içmeye bile vakit bulamıyoruz’ diyor. (HABER MERKEZİ)

(Fotoğraf: Arşiv)

ÖNCEKİ HABER

Kur'an kursunda dayak iddiası

SONRAKİ HABER

Macron Çalışma Yasası Reformu'nu onayladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa