22 Eylül 2017 13:25

Fazıl Türk gözaltına alındı

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifadesi alınan Akdeniz Belediyesi Eş başkanı Fazıl Türk, gözaltına alındı.

Paylaş

Turan DAL

Akdeniz Belediyesi'ne geçtiğimiz yıl 18 Aralık'ta yapılan kayyum ataması öncesinde Akdeniz Belediyesi ve Halkların Demokratik Partisi (HDP)'ne yönelik emniyet ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında Belediye Eş başkanı Yüksel Mutlu'nun da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Hakkında yakalama kararı bulunan Belediye Eş başkanı M. Fazıl Türk ise yakalanamamıştı. Aradan geçen 9 aylık süreç içerisinde hakkında hiçbir haber alınamayan M. Fazıl Türk, sabah saatlerinde Mersin Adliyesi'nde görüldü. Türk, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifadenin ardından gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

NE OLMUŞTU?

Mersin’de 12 Aralık’ta Akdeniz Belediyesi ve HDP’ye yönelik operasyonlar gerçekleştirilmiş ve 100'ün üzerinde kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan ve aralarında kayyum atanan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ve HDP Mersin İl Eşbaşkanı Sadun Doğan’ın bulunduğu 22 kişi'den 19'u Adliyeye sevk edilmişti.

 Adliyeye sevk edilen 22 kişiden 3’ü savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmış, 19 kişi ise “Örgüt üyesi olmak”, “Örgüt propagandası yapmak” ve “Örgüt adına faaliyette bulunmak” suçlamaları ile nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti. Mahkemeye sevk edilen 19 kişiden 4’ü adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Belediye meclis üyesi Ayşe Aydoğan, HDP Mersin İl Eş Başkanı Sadun Doğan ile birlikte toplam 15 kişi aynı iddialarla tutuklanmıştı.

Tutuklanan 15 kişi, 7 aylık tutukluluk sürecinin ardından 20 Temmuz 2017 tarihinde görülen mahkeme kararıyla adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

ÖNCEKİ HABER

Almanya’da Thyssenkrupp metal işçileri ayakta

SONRAKİ HABER

DİSK Güzelbahçe Belediyesindeki sürgünlere tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...