22 Eylül 2017 12:58

Almanya’da Thyssenkrupp metal işçileri ayakta

Alman demir/çelik tekeli ThyssenKrupp, Hintli çelik tekeli Tata ile birleşme planları öncesi Almanya’daki 2 bin emekçiyi işten atmayı planlıyor.

Paylaş

Hıdır GÜYİLDAR
Bochum

Alman demir/çelik tekeli ThyssenKrupp, binlerce işçiyi sokağa atmaya hazırlanıyor. 

Thyssenkrupp patronları, Hintli çelik tekeli Tata ile birleşme planlarını hayata geçirmek için Almanya’daki 2 bin emekçiyi işten atmayı planlıyor.

Tekellerin bu planını protesto eden işçiler, bu sabah erken saatlerde Duisburg, Essen kentleri başta olmak üzere çevre illerden Bochum kentindeki Thyssenkrupp işletmesinin önünde toplandılar. 

İşçilere sendika yöneticilerinin yanı sıra Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen de hitap etti. Ardından kent merkezine doğru yürüyüşe geçen binlerce işçi İG Metall Sendika binasının yanındaki Kolosseum meydanında miting yaptı. 

Mitinge Duisburg, Essen, Bochum Belediye Başkanları, NRW Çalışma Bakanı Andrea Nahles(SPD), NRW İG Metall Başkanı Knut Gresler, İG Metall Bölge Yöneticileri Willi Segerath ile Günter Back katıldı. 

DUISBURG’DA İŞ BIRAKMA

Duisburg’da bulunan Thyssenkrupp-Stahlkocher işçileri aynı gün iş bırakma eylemi yaparken; Bochum’daki eyleme de dışarıdan güçlü destek vardı. 

Daha önce patronların zulmüne uğrayıp işini kaybeden Bochum-Opel’in işçileri, madenlerde atılan işçiler, Nokia’nın kapanmasıyla açıkla kalan yüzlerce işçi, Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) eyleme destek vermek için oradaydı.

Metal işçilerinin çocukları ile yapılan kısa röportajlardan oluşan filmin sahnede gösterilmesi ile duygusal anlar yaşandı. 

İşçiler, “durmayalım; haklarımız ve işimiz için mücadeleye devam edelim” parolasıyla mücadeleye devam edeceklerini söylüyor. 
İG Metall sendikasının verdiği bilgilere göre eyleme 7 bin kişi katıldı.

ÖNCEKİ HABER

Gülmen ve Özakça'nın tutuklanan avukatları sürgün edildi

SONRAKİ HABER

Fazıl Türk gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...