22 Eylül 2017 10:44

Fındık üreticisi yarın Ordu'da miting düzenleyecek

Fındık üreticileri ‘Fındığımıza sahip çıkıyoruz’ diyerek yarın saat 14.00’te Ordu'da Altınordu Cumhuriyet Meydanı’nda miting düzenleyecek.

Paylaş

Giresun’da yapılan fındık mitinginin ardından fındık üreticileri yarın da Ordu’da miting yapıyor. Tüm Köy Sen Ordu Şubesinin çağrısıyla ‘Fındığımıza sahip çıkıyoruz’ sloganıyla düzenlenecek miting yarın saat 14.00’te Altınordu Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak. 

Hükümetin 10.5 lira olarak açıkladığı fındık alım fiyatının yetersiz olduğunu, fındığın hala 8, 8.5 liraya alındığını söyleyen Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekai Sağra, tüm üreticileri mitinge katılmaya, emeklerine sahip çıkmaya çağırdı. 

‘SESİMİZİ YÜKSELTELİM’

Fındığın değerini bulması için üreticilerin sesini yükseltmesi gerektiğine vurgu yapan Sağra şu çağrıda bulundu: “Üreticilerin sendikası olarak Ordu Şubesinin kurulmasıyla çalışmalarımızı hızlandırdık. Emeğimizi, ürünümüzü, geleceğimizi savunmak zorundayız. Ordu Valiliğine miting için yaptığımız başvuruya önce genel merkezimizin kuruluşunun gerçekleşmediği iddiasıyla izin verilmedi. Sendikamızın yasal olarak kurulduğunu ilgili belgeleri teslim ettikten sonra yeniden başvuru yaptık ama yanıt vermediler. Engellemelerle karşılaşsak da yarın aynı saatte meydanda olacağız.  Üreticilerin mücadelesi devam edecek. Bir-iki mitingle kesin sonuç alınmayacağını biliyoruz. 2006 yılındaki fındık mitingi sonucu hükümet TMO’yu fındık alımı için görevlendirmek zorunda kaldı. Şimdi de fındık fiyatının artırılmasını sağlayabiliriz. Miting sonrası da yeni biçimlerle fındığın fiyatını artırmak için mücadelemiz sürecek. Bu nedenle üreticileri mitingimize katılmaya çağırıyoruz.“ (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP Diyarbakır İl Başkanlığında referandum istifası

SONRAKİ HABER

Kim Jong-un: Akıl hastası Trump tehdidin bedelini ödeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...