22 Eylül 2017 10:23

'Smiley' 35 yaşında

Dünya genelinde en popüler emoji 'smiley' bulunalı 35 yıl oldu. Bilgisayar bilimcisi Scott Fahlman, smiley'nin hikayesini BBC'ye anlattı.

Paylaş

Bilgisayar bilimcisi Scott Fahlman, "smiley" (gülen yüz) sembolünü bulalı 35 yıl oldu. Scott Fahlman, "smiley"i ilk kez bir forum sitesinde kullanmıştı.

Fahlman, emojinin hikayesini BBC'ye şöyle anlattı: "Ne kullanabiliriz diye klavyeye bakıyordum. Sonra düşündüm ki... Sadece bir çizgimiz var ve insanlar belki kafalarını yan çevirip her zaman parantez işaretiyle kullanılan iki nokta ve eksi işaretiyle güzel bir yüz kullanırlar. Nasıl bu kadar popüler olduğu konusunda hiçbir fikrim yoktu.
"Gülen yüzler evrenseldir. Her kültürde ağzınızı bükersiniz ve gülümsersiniz. Orijinal gülen yüzle ilgili en güzel şey, onun gülümsemenin en saf özünü temsil etmesi. Beyaz ya da siyah biri değil ya da gülen bir Çinli de değil.
"Günümüzde binlerce emoji seçeneği bulunuyor. Ancak klayvedeki karakterlerinin yerini hiçbir şey tutmaz. Bence çoğu epey çirkin. Şahsen klavye karakterleri daha iyi. Belki de klavye karakterleriyle yapılanların keşfine yardım ettiğim için öyledir. " (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yazarımız Ahmet Say’a CHP’den Türkçe Onur Ödülü

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da öğrenci servisiyle minibüs çarpıştı: 7 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa