22 Eylül 2017 10:19

İGC: Medyada işsizlik giderek büyüyor 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, DHA’da 100’den fazla gazetecinin işsiz kalmasına tepki gösterdi.

Paylaş

DHA’dan yüze yakın gazetecinin işten çıkarılması ile ilgili açıklama yapan İGC Başkanı Dikmen medyanın tekelleşmeye doğru gittiğine dikkat çekti.

‘BEDELİ GAZETECİLER ÖDÜYOR’

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, medyada işsizliğin giderek büyük bir sorun haline geldiğini söyledi. Doğan Haber Ajansı'ndan (DHA) İzmir'de 4, ülke genelinde 100'e yakın basın emekçisinin dün işten çıkartıldığını öğrendiklerini dile getiren Dikmen, bu durumun kendilerini kaygılandırdığını vurguladı.

Dikmen, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Türkiye'de medya sektörünün yaşadığı daralma artık durdurulamaz bir noktaya ulaştı. Ekonomik kriz, kayyum ve baskılar ile birçok kurum kapatıldı. Bazı kurumlar da, çalışanlarını işten çıkartarak krizden kurtulma yollarını arıyor. Sonuçta bedeli gazeteciler ödüyor. En son dün itibariyle 100'e yakın gazetecinin DHA ile yollarının ayrıldığını öğrendik.

İşsiz gazetecilerin sayısı giderek artarken bunun önünü alamıyoruz. Her gün cemiyetimize işsiz arkadaşlarımızdan onlarca özgeçmiş geliyor. Onları yönlendirebilecek iş olanakları bulmakta zorlanıyoruz. Bu arkadaşlarımız işsizliğe mahkûm olduklarını düşünmeye başladılar” 

MEDYA TEKELLEŞMEYE GİDİYOR

Medyanın, tekelleşmeye doğru gittiğini, halkın doğru, bağımsız, tarafsız haber alacağı kanalların giderek yok olduğunu vurgulayan Dikmen, “Bu demokrasi açısından da bir darlaşmadır. Haberde tekelleşmedir. Halkın tek taraflı bilgilendirilmesidir.

Doğru haberin sesi, 'ekonomik kriz', 'küçülme' gibi sözcüklerin arkasına sığınılarak kısılıyor. Halkın haber alma hakkı için mücadele eden gazeteciler işlerinden olurken bu durum bizi mesleğimizin geleceği adına endişelendiriyor. Her gün 'Bugün hangi arkadaşımız işsiz kaldı?' kaygısıyla uyanıyoruz” dedi.

İGC olarak, meslek onurlarıyla mücadele eden ve 'bir teşekkür bile edilmeden' işlerinden çıkarılan arkadaşlarının yanında olduklarını ifade eden Dikmen, “Medyanın karanlık çağının bir an önce son bulmasını umut ediyoruz. Halkımızı ve tüm meslektaşlarımızı dayanışmaya, özgürlük ve emek mücadelesinde ortak hareket etmeye çağırıyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Gülmen ve Özakça'nın tutuklu avukatlarına destek

SONRAKİ HABER

Yazarımız Ahmet Say’a CHP’den Türkçe Onur Ödülü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...