22 Eylül 2017 09:39

Gülmen ve Özakça'nın tutuklu avukatlarına destek

Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın da avukatları arasında yer alan 14 ismin tutuklanmasını protesto etti.

Paylaş

Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar, Berkin Elvan’ın, Hasan Ferit Gedik'in, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın avukatlığını yapan ve önceki gün tutuklanan 14 avukat için Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan Teoman Öztürk, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın avukatlarının 12 Eylül günü işkenceyle gözaltına alındığını hatırlatarak “Meslektaşlarımız tutuklandığı andan bu yana tek kelime etmeyen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’yu avukat kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz” dedi.

Öztürk, arkadaşlarına gözaltı sırasında sorulan sorulara tepki göstererek “'Neden Nuriye ve Semih'in avukatlığını yaptınız, Soma’da ne işiniz vardı, Sur’a neden gittiniz?' gibi sorular soruldu. Arkadaşlarımıza sorulan sorular avukatlık pratiği ile ilgili sorulardı. Arkadaşlarımızın yanıtı 'Haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı mücadele edeceğiz' oldu” diye konuştu.

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da zor bir süreçten geçildiğini söyleyerek, “Zor zamanda öncelikli görevimiz, savunmayı savunmak. İktidar baskı döneminde savunmayı savunmasız bırakmak istiyor ama bizler görevimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi. İşkence konusuna değinen Türkdoğan, "Meslektaşlarımıza işkence yapanlar bir gün yargılanabilir. Bunu unutmasınlar" diye vurguladı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Binlerce öğrenci Barselona Üniversitesi’ni işgal etti

SONRAKİ HABER

İGC: Medyada işsizlik giderek büyüyor 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...