22 Eylül 2017 08:58

Sevim Dağdelen’e hakaret edene para cezası

Ermeni Soykırımı tasarısının Almanya Parlamentosu'nda kabul edilmesi sonrası Türkiye kökenli vekil Dağdelen'e hakaret eden şahsa para cezası verildi.

Paylaş

Ermeni Soykırımı yasa tasarısının Almanya Parlamentosu’nda kabul edilmesinden sonra Türkiye hükümeti tarafından hedef gösterilen Almanya’daki Türkiye kökenli milletvekillerine özellikle sosyal medya üzerinden yoğun bir hakaret kampanyası başlatılmıştı.

Milletvekilleri ve emniyet birimleri ise küfür ve tehditlere karşı izleme ve soruşturma süreci başlatmıştı. Kampanyanın hedeflediği isimler arasında yer alan Sol Parti Federal Parlamento Milletvekili Sevim Dağdelen’e facebook üzerinden hakaret eden Türkiye kökenli bir şahsa para cezası verildi.

Köln Asliye Mahkemesinde görülen davada hazır bulunan Dağdelen’e hakaret eden 41 yaşındaki kişi, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Türkiye’de olduğunu, yakınlarını kaybettiği için facebook üzerinden Dağdelen’e hakaret dolu cümleler yazdığını söyledi. Ancak daha sonra bunu yaptığı için pişmanlık duyduğunu beyan etti. Pişmanlığa rağmen küfrün karşılıksız kalmaması gerektiğini düşünen mahkeme heyeti şahsı 300 avro para cezasına çarptırdı. Kararı kabul etmeyen şahıs, itiraz hakkını kullandı. Ancak itirazın sonucu değiştirmesi beklenmiyor.

Sadece Dağdelen değil diğer Türkiye kökenli miletvekillerine de sosyal medya üzerinden benzer hakaretler edilmişti. Bunlar hakkında da değişik mahkemelerde pek çok dava devam ediyor. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yoğun bakımdaki görüntülerden bir gün sonra ölmüş

SONRAKİ HABER

Binlerce öğrenci Barselona Üniversitesi’ni işgal etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...