Başbakan Yıldırım: Barzani bu sevdadan vazgeçmeli

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin 25 Eylül’de yapacağı referanduma karşı açıklamalar sürüyor.

22 Eylül 2017 08:19
Paylaş

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) 25 Eylül’de yapacağını duyurduğu ve siyasi baskılara rağmen geri adım atmadığı ‘bağımsızlık referandumu’na karşı açıklamalar devam ediyor.

Başbakan Binali Yıldırım, referanduma ilişkin "Henüz zaman, bitmiş değil. Barzani, bu sevdadan, bu inattan vazgeçmelidir. Bütün dünyanın karşı çıktığı ve açık olarak ikili ve uluslararası hukuka aykırı şekilde inatla yapmaya çalıştığı bu referandum, bölge için hayırlı olmaz" dedi.

BMGK: İSTİKRARSIZLIĞA YOL AÇABİLİR

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ise referandumun bölgede “istikrarsızlığa yol açabileceği”ni savundu.  

Rudaw’ın haberine göre BMGK’da tüm üyelerin onayı ile kabul edilen basın bildirisinde, Kürdistan Bölgesi’nde 25 Eylül'de yapılması planlanan referanduma ilişkin “kaygılar” vurgulandı.

‘HÜKÜMET İLE DİYALOG’ TALEBİ

Yayımlanan bildiride şu ifadelere yer verildi: “BM Güvenlik Konseyi üyeleri, Kürt Bölgesel Yönetimi’nin bölgeyi istikrarsızlaştırma potansiyeli olan tek taraflı referandum planlarından endişe duyuyor. IŞİD ile mücadelenin sürdüğü bir dönemde alınan referandum kararının 3 milyondan fazla mülteci ve yerinden edilmiş kişilerin güvenli ve gönüllü bir şekilde dönüşüne gölge düşürecektir. BMGK üyeleri Irak'ın egemenliği, toprak bütünlüğü ve birliğine saygı duymaya devam ediyor. Merkezi hükümet ve Kürt Bölgesel Yönetimi arasındaki tüm sorunların taraflar arasında diyalog yoluyla çözülmesi çağrısı yapıyor” (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Sınır ötesi operasyon tezkeresi TBMM'ye sunuldu

SONRAKİ HABER

'FETÖ'den tutuklanan eski AKP'li vekil tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...