27 Temmuz 2012 08:43

Tıp öğrencilerine tahliye yok

KCK adı altındaki son operasyonda tutuklanan KESK’liler ile 8 Mart 2012 öncesi tutuklanan KESK’li kadın sendikacıların ardından, tutuklu tıp öğrencilerinin tahliye talepleri de reddedildi.KCK operasyonları kapsamında tutuklanan 13 tıp öğrencisinin tahliye talebi reddedildi. Türkiye genelinde 6 Haziran 2012’de yapılan KCK operasyonunda &cce

Tıp öğrencilerine tahliye yok
Paylaş
Hilal Yağız

KCK operasyonları kapsamında tutuklanan 13 tıp öğrencisinin tahliye talebi reddedildi. Türkiye genelinde 6 Haziran 2012’de yapılan KCK operasyonunda çok sayıda tıp öğrencisi gözaltına alınmıştı. Öğrencilere savcılık sorgusunda üye oldukları Hacettepe Üniversitesine bağlı Halk Sağlığı Topluluğu ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasının (SES) düzenlediği ücretsiz sağlık taramasının amaçları sorulmuş ve öğrenciler yaptıkları etkinliklerle ‘Hükümetin sağlık alanında yaptığı hizmetin önüne geçmek’, ‘örgüt üyeliği’ ile suçlanmıştı. Tutuklanan öğrenciler daha sonra Sincan F Tipi Cezaevine gönderilmişti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “Bu çocukları kaybetmeyelim. Konunun takipçisi olacağım” sözlerine rağmen, tutuklu öğrenciler hakkındaki tahliye talepleri önceki gün reddedildi. Tutuklu KESK’liler ve 8 Mart 2012 öncesi yapılan bir operasyonla tutuklanan KESK’li kadınların ardından öğrencilerin 3. Yargı Paketi kapsamında yaptıkları tahliye başvuruları da reddedildi.

MEZUN OLAMADILAR

Üniversite sınavına girdiği dönemde Türkiye ellincisi olan, Hacettepe İngilizce Tıp bölümünü kazanan ve şu an 6. sınıf öğrencisi olan Mustafa Karakut, tutuklandığı için intörnlüğünü tamamlayamadı ve bu nedenle mezun olamadı. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi Ahmet Demirel ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. Sınıf Öğrencisi Birhat Şimşek de Acil Tıp Ana bilim Dalı stajı yapmaları gereken dönemde tutuklu bulundukları ve stajlarını yapamadıkları için mezun olamadılar. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Araf’ Venedik Film Festivali’nde

SONRAKİ HABER

İki ayda 10 bin kürtaj haberi yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa