Kocaeli açıklarında mülteci teknesi battı: 24 ölü

Kocaeli'nin Karadeniz kıyısındaki Kefken açıklarında mültecilerin bulunduğu tekne battı. 24 mülteci hayatını kaybetti.

22 Eylül 2017 05:54
Paylaş

Kocaeli'nin Kandıra ilçesi Kefken açıklarında açıklarında, içerisinde mültecilerin bulunduğu balıkçı teknesi battı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Karadeniz'deki olayda ilk belirlemelere göre 4 kişinin öldüğünü, 38 kişinin kurtarıldığını, 20 mülteciyi arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu. Daha sonra yapılan açıklamada ölü sayısının 21'e çıktığı açıklandı. 10 kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

24 Eylül'de ise yaşamını yitirenlerin sayısının 23'e çıktığı açıklandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, 1 kadın ve 1 erkek olmak üzere 2 göçmen cesedi bulundu. Açıklamada kurtarılan göçmenlerin sorgulamalarında verdikleri bilgilere toplam göçmen sayısının 78 olduğu ve kayıp olduğu değerlendirilen 14 göçmenin aranması faaliyetlerine helikopter konuşlu bir Sahil Güvenlik korveti ve Sahil Güvenlik botları ile devam edildiği bildirildi.

Balıkçı teknesinin Romanya'ya gitmeye çalıştığı öğrenildi.

Hollanda televizyon kanalı RTL, daha uzun ve daha güvensiz bir güzergah olan “Karadeniz üzerinden Romanya” rotasının kullanılmaya başladığını duyurmuştu.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı tarafından olayla ilgili yapılan açıklama şöyle: "22 Eylül 2017 tarihinde saat 01:35’te Kefken/Kocaeli’nin 64 deniz mili kuzeyinde içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir balıkçı teknesinin yardım talebinde bulunması üzerine; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Sahil Güvenlik Komutanlığı ile koordineli olarak arama kurtarma harekatı başlatılmıştır. Arama kurtarma faaliyetine TCG Kilimli (Olay yeri koordinatörü) ve TCG Tuzla karakol gemileri ile 1 deniz karakol uçağı ve 2 Sikorsky SH-70 deniz helikopteri katılmaktadır. Bölgede kurtarılan pek çok kazazeden biri olan yaralı kız çocuğu ileri tıbbi müdahale maksadıyla helikopter tarafından bölgeden tahliye edilerek Kocaeli Cengiz Topel Hava Üssü’ne intikal ettirilmiş ve en yakın sağlık kuruluşuna sevk edilmiştir." (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Turkey leads in Twitter censorship, once more

SONRAKİ HABER

HDP'den Bakan Soylu'ya istifa çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...