21 Eylül 2017 21:20

Almanya'dan Türkiye'ye yaptırım: Hermes garantilerine sınır

Almanya, Türkiye'ye yönelik ekonomik baskıyı artırmak  için Alman şirketlerine yönelik Hermes kredi ve yatırım garantilerine üst sınır getirdi.

Paylaş

Almanya hükümeti, Türkiye'de faaliyet gösteren Alman firmalarına yönelik Hermes kredi ve yatırım garantilerine üst sınır geitrme kararı aldı.

DW Türkçe'nin Alman Haber Ajansı'ndan (dpa) aktardığı habere göre 2017 yılında Alman şirketlerine yönelik Hermes garantileri 1.5 milyar avro ile sınırlandırılacak. Alman hükümetinin bu adımı, Türkiye'ye yönelik ekonomik baskıyı artırmak üzere attığına dikkat çeken dpa, Türkiye için Hermes garantileri hacminin 2015 yılında 2.1 milyar avro olduğunu, 2016 yılında 1.1 milyar avroya düştüğünü kaydetti.

Hermes kredi ve yatırım garantileri, Alman ihracat şirketlerini yabancı iş ortaklarının ödemeleri aksatması durumunda doğacak zarara karşı korumayı amaçlıyor.

Dpa'nın verilerine göre 2017 yılının ilk yarısında Türkiye'deki Alman şirketleri için sadece 680 milyon avroluk Hermes garantisi sağlandı. Haberde Türkiye'nin düşen garanti tutarlarına rağmen, ABD ve Rusya'nın ardından en fazla garanti hacmi tanınan ülke olduğu belirtiliyor.

Alman Sanayi Birliği verilerine göre Türkiye'de yaklaşık 6 bin 800 Alman şirket faaliyet gösteriyor. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 37 milyar avro tutarında. Türkiye, Almanya'nın ihracat yaptığı ülkeler arasında 15'inci sırada yer alıyor.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Umudum Almanya ile ilişkilerin düzelmesi noktasında

SONRAKİ HABER

Balıkesir'de MHP'de toplu istifa

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...