21 Eylül 2017 19:18

Erdoğan-Trump görüşmesi yaklaşık 50 dakika sürdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile 50 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) 72'nci Genel Kurulu için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile görüştü. Görüşme Türkiye saati ile 22.15'te başladı. Lotte New York Palace Otel'de yapılan görüşme öncesi liderler basın mensuplarında açıklamalarda bulundu.

TRUMP: ERDOĞAN ARKADAŞIM OLDU, HARİKA BİR DOSTLUĞUMUZ VAR

Trump görüşme öncesi yaptığı açıklamada "İki ülke ilişkileri, sanırım şu an hiç olmadığı kadar yakın" dedi ve bunda Erdoğan'la kişisel ilişkilerinin önemli rol oynadığını belirtti. Trump, Erdoğan'ın "dünyanın çok zor bir bölümünde" liderlik yaptığını kaydetti. "Harika bir dostluğumuz var" diyen Trump, "Erdoğan arkadaşım oldu" ifadesini kullandı.

ERDOĞAN: DEĞERLİ DOSTUM DONALD…

Erdoğan ise Trump'a "değerli dostum Donald" diye hitap etti. Görüşmede ABD-Türkiye ilişkileri, bölgesel gelişmeler ve dünyadaki diğer konuları ele alma fırsatı bulmayı ümit ettiğini belirten Erdoğan, "Ben de bu fırsatı yakaladığımız için kendilerine özellikle çok çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yaklaşık 50 dakika süren görüşmeye Türk heyetinden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı.

GAZETELERİN GENEL YAYIN YÖNETMENLERİ İLE TOPLANTI

Görüşme sonrası yalnızca görüşmenin 'iyi' geçtiğini belirten Erdoğan, daha sonra gazetelerin genel yayın yönetmenleri ile toplantı düzenledi.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı, Erdoğan ile Trump arasındaki görüşmeye ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Görüşmede, bölgesel meselelerin çözümü için iş birliğinin geliştirilmesi ve tüm terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi hususlarında mutabık kalınmıştır. İki lider, 25 Eylül 2017 tarihinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin gerçekleştirmeyi planlanladığı referanduma karşı olduklarını ifade ederek, bu tür bir adımın ciddi sonuçları olacağını vurgulamışlardır."(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Atatürk Havalimanı'na iniş sırasında özel jet düştü

SONRAKİ HABER

Nallıhan'da orman yangını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...