27 Temmuz 2012 07:40

Ordu'da velilerden 4+4+4 tepkisi

Ordu’da çeşitli okullarda 4+4+4 uygulaması nedeniyle mağdur olduğunu söyleyen veliler Milli Eğitim Müdürlüğü önünde uygulamayı protesto etti.Ordu’da, okullarda 4+4+4 uygulamasından mağdur olduklarını söyleyen veliler Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Veliler

Ordu'da velilerden 4+4+4 tepkisi
Paylaş

Ordu’da, okullarda 4+4+4 uygulamasından mağdur olduklarını söyleyen veliler Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Veliler adına konuşan Muharrem Çelebi, hakları için her türlü demokratik tepkilerini sürdüreceklerini, hukuksal süreç başlatacaklarını belirtti. Veliler, açıklamadan sonra Milli Eğitim Müdürü ile görüştü. Görüşmede Atatürk İlköğretim Okulundaki sıkıntıyı dile getiren Okul Aile Birliği Başkanı Ziya Enginyurt, okul olarak çok büyük mağduriyet yaşadıklarını, Cumhuriyet Lisesinin Atatürk İlköğretim Okuluna taşınmasına anlam veremediğini söyledi.

Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulu velileri de, kendi okullarının fiziki şartlarının ilkokula uygun olmasına karşın ortaokul yapılmasına anlam vermediklerini dile getirdi. Ayrıca Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulunun ilkokul olması durumunda hiçbir öğretmenin norm kadro fazlası olmayacağını ve hiçbir öğrencinin de mağdur edilmeyeceğini belirten veliler iki okulun konumunun değiştirilmesi durumunda sorunun çözüleceğini de vurguladı.

Velilerin tepki eylemine Eğitim Sen ve Eğitim İş temsilcileri de katıldı. Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Ethem İştar, “Bu sorunların yaşanacağını sürekli vurguladık. Bu tür uygulamalarla öğrenci, öğretmen ve velilerimiz mağdur ediliyor. Bu konuda velilerimizin tepkileri doğrudur ve onları destekliyoruz” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP PM bugün toplanıyor

SONRAKİ HABER

Kocaeli Üniversitesinde direniş sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...