21 Eylül 2017 16:53

Çanakkale açık cezaevinde yangın

Çanakkale açık cezaevi çatısının onarımı sırasında yangın çıktı. Yangında can kaybı yaşanmadı.

Paylaş

Çanakkale Açık Cezaevinin tekstil atölyesinin çatısında yapılan tadilat sırasında yangın çıktı. Personelin haber vermesi sonucu olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin uğraşı sonucu söndürülen yangında can kaybı yaşanmazken mahkum yakınları yetkililerden bilgi almak için cezaevi önüne akın etti.

Saat 19.30 sıralarında, Çanakkale Açık Cezaevinde bulunan tekstil atölyesinin çatısındaki onarım işlemi sırasında çıktı. Yangına, çatıya mebran kaplama işlemi yapıldığı sırada çıkan bir kıvılcımın sebep olduğu belirtildi. Endişe yaratan yangına Çanakkale Belediyesi, Lapseki Belediyesi ve Kepez Belediyesine ait itfaiye ekipleri, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözler ile AFAD ekipleri müdahale etti. Bir saat içinde kontrol altına alınarak söndürülen yangında, tekstil atölyesinin çatısı büyük zarar gördü.

MAHKUM YAKINLARI CEZAEVİ ÖNÜNE AKIN ETTİ

Yangını haber alan mahkum yakınları cezaevi önüne akın etti. Cezaevi içinde isyan olduğu dedikodusu üzerine yakınlarının sağlığından endişe eden çok sayıda vatandaş, bilgi alabilmek için cezaevi önündeki polislerle kısa süreli gerginlik yaşadı. Çanakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Bekir Alanoğlu, cezaevi kapısına gelerek mahkum yakınlarına yangının çıkış nedenini anlattı, can kaybı olmadığını söyledi. Müdür Alanoğlu'nun sözleri ile ikna olmayan vatandaşlar içerideki mahkum yakınları ile telefonla görüşme konusunda ısrarcı oldu. Bunun üzerine içerideki mahkumlardan bazıları kapıda bekleyen yakınlarını arayıp sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı, yangınla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada "Çanakkale Açık Ceza İnfaz Kurumumuza ait atölye binalarının çatısında yapılmakta olan onarım sırasında, çatıda bir yangın meydana gelmiş olup yangın, itfaiye ve AFAD ekiplerinin müdahalesi ve kurum personelimizin yardımıyla kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangın nedeniyle herhangi bir can kaybı ve yaralanma söz konusu olmayıp bir miktar maddi zararımız bulunmaktadır. Konuyla ilgili ayrıntılı açıklama daha sonra yapılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadelerine yer verdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yarkadaş: Kadir Topbaş istifa etti, Erdoğan 'beklesin' dedi

SONRAKİ HABER

Erdoğan'ın New York'ta konuştuğu salonda protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...