27 Temmuz 2012 07:24

CHP PM bugün toplanıyor

CUMHURİYET Halk Partisi’nin (CHP) yeni Parti Meclisi (PM) üyeleri, ilk toplantısını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün yapıyor. Kılıçdaroğlu’nun toplantının sonunda yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini açıklaması bekleniyor.Anıtkabir ziyaretinin ardından CHP Genel Merkezine geçecek olan

CHP PM bugün toplanıyor
Paylaş

CUMHURİYET Halk Partisi’nin (CHP) yeni Parti Meclisi (PM) üyeleri, ilk toplantısını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün yapıyor. Kılıçdaroğlu’nun toplantının sonunda yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini açıklaması bekleniyor.

Anıtkabir ziyaretinin ardından CHP Genel Merkezine geçecek olan PM üyelerine ilk olarak Kılıçdaroğlu seslenecek. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından basına kapatılacak olan toplantıda, PM üyeleriyle oluşturulacak yeni MYK üzerinde bir görüşme gerçekleştirilecek.

CHP tüzüğüne göre, genel başkan MYK’yi, PM üyeleri arasından seçeceği isimlerden oluşturuyor. Yine parti tüzüğünde, MYK üye sayısının genel başkan dahil en az 17 kişiden oluşacağı belirtilirken bir üst sınır bulunmuyor. Bu durumda, Kılıçdaroğlu’nun MYK üye sayısını artırabileceği ifade ediliyor. Bunun için Kılıçdaroğlu’nun MYK’nin üye sayısının artırılmasını PM’nin oyuna sunması gerekiyor.

KILIÇDAROĞLU’NUN 4. MYK’Sİ

22 Mayıs 2010’da yapılan kurultayda CHP Genel Başkanı olan Kılıçdaroğlu, iki yıllık genel başkanlık döneminde bugün dördüncü kez yönetim kadrosunu belirleyecek.

MYK hafta sonunda Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK’sinde en çok merak edilen ise, partide “ikinci adam” olarak anılan Nihat Matkap ve yakın çalıştığı isimlerden olan Erdoğan Toprak ile yola devam edip etmeyeceği. Kılıçdaroğlu, her iki isimle yıl boyunca yakın çalışmıştı.

Mevcut MYK’de genel başkan yardımcılığı görevlerini sürdüren Faruk Loğoğlu, Sencer Ayata, Faik Öztrak ve Perihan Sarı’nın görevlerini yeni MYK’da da sürdüreceği belirtiliyor.

CHP’de örgütlenme ve örgüt yönetimlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığı için ise, Denizli Milletvekili Adnan Keskin’in ismi geçiyor. CHP’de Parti Sözcülüğü için de Samsun Milletvekili Haluk Koç’un adı geçiyor. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Emniyet Sedat Selim Ay'a sahip çıktı

SONRAKİ HABER

Ordu'da velilerden 4+4+4 tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...