21 Eylül 2017 14:48

TMMOB Kadın Çalışma Gurubu'ndan İzmir Yerel Kadın Kurultayı

TMMOB 5. Kadın Kurultayı’nın İzmir’deki yerel ayağı, 'OHAL’de KADINız' başlığı ile 23 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek.  

Paylaş

TMMOB İKK Kadın Çalışma Grubunun düzenlediği Kurultay, Mimarlık Merkezi’nde 10.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Kurultaya çağrı metninde, “olağan dönemde” kadınların uğradığı zulüm baskı ve eşitsizliğin, olağanüstü dönemde daha arttığına dikkat çekilerek, “20 Temmuz 2016’da başlayan ve bir yılı aşkın süredir kesintisiz devam eden OHAL koşullarında işimizden edildik, tutuklandık, şiddet gördük, öldürüldük, siyasi irademiz yok edildi, örgütlerimiz-haber ajanslarımız kapatıldı” denildi.

Siyasi iktidarın Meclisten geçirmeye çalıştığı, “Tecavüz Yasası” ve müftülere nikâh kıyma yetkisi ile erken evliliklerin önünün açılmaya çalışıldığını ifade eden TMMOB İKK Kadın Çalışma Grubu’nun açıklamasında “Kurultayda OHAL koşullarında kadın olma deneyimlerimizi paylaşmayı ve mücadelemizi arttırmaya yönelik bir tartışma ortamı oluşturmayı hedefliyoruz” denildi.        

Kurultay’da, Ege Üniversitesi’nden ihraç edilen akademisyenlerden Prof. Dr. Melek Göregenli, Avukat Birgül Değirmenci ve yine KHK ile ihraç edilen eğitimci Ebru Dinçel’in konuşmacı olarak katılacağı üç oturum gerçekleştirilecek. (İzmir/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Adana'da inşaatta göçük: 2 işçi yaralı

SONRAKİ HABER

Katalonya’da binlerce kişi ‘bağımsızlık nöbeti’ tutuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...