Akkim işçilerinden DHL işçilerine dayanışma ziyareti

Direnişlerinin 54’üncü gününü geride bırakan Akkim işçileri, 68'inci gününde direnişlerini sürdüren DHL işçilerini ziyaret etti.

21 Eylül 2017 14:23
Paylaş

 

Vedat YALVAÇ
İstanbul

 
İstanbul Hadımköy’de bulunan Akkim işçilerinin direnişi 54’üncü günü geride bırakırken İstanbul Yenibosna’da bulunan DHL işçilerinin direnişi ise 68’inci gününde. Petrol-İş’te örgütlendikleri için işten atılan Akkim işçileri, TÜMTİS’te örgütlendikleri için işten atılan DHL işçilerini ziyaret etti. “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Direne direne kazanacağız”, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganlarını atan işçiler, birlikte mücadele ve dayanışma çağrısında bulundu.

 

DHL işçilerinin moral bulması için dayanışma ziyaretinde bulunduklarını söyleyen Akkim işçileri şunları söyledi: “Diğer sendikalardan ya da partilerden desteğe gelindiğinde mutlu oluyoruz, yalnız olmadığımızı hissediyoruz. Biz Türkiye’de ve hatta dünyada işçilerin birlikte mücadele ederek kazanacağını düşünüyoruz. Bu yüzden de ziyaretlerimizi sıklaştırıyoruz.” Yapılan ziyaretin anlamlı olduğunu belirten DHL işçileri de, “Sadece biz çıkarılmamışız, sadece biz direnmiyormuşuz. Bu ziyaret bize bunu gösterdi ve güç verdi” diye konuştu. Bir işçi de ziyareti şu duygularla ifade etti: “İnanılmaz bir duygu bu. Geldiklerinde elim ayağım titredi. Çok heyecanlandım. Hepsine sarılmak istedim ama çok kalabalıktılar.”


AKKİM’DE BASKILAR VE İŞTEN ATMALAR SÜRÜYOR

 

Öte yandan Akkim’de patronun baskıları artıyor. 60 kişinin işten çıkarıldığı, 40 civarı işçinin de baskılar sonucu istifa ettirildiği fabrikada 2 işçi daha işten atıldı. Direnişteki işçilerin sözcülerinden Ali Gündüz içeride yaşanan baskıları şöyle aktardı: “Bir arkadaşımızın uyku apnesi olduğu için gece vardiyasında çalışamaz raporu var. Buna rağmen sendikalı olduğu için bu arkadaşımızı gece vardiyasına çağırıyorlar. O da çalışırken 15 liralık bir malı yanlış istifliyor. Bunun üzerine bu arkadaşımıza ‘sendikalı olduğun için sen bilerek böyle yapıyorsun, işi yavaşlatıyorsun’ diyerek arkadaşımızı işten çıkarıyorlar. Üstelik bir de ‘biz sana tazminatta vermeyiz’ diyorlar.” İşçinin dışarıdaki işçilerle yan yana gelmemesi için evine kadar arabayla bırakıldığını belirten Gündüz, “Arkadaşımız daha sonra kendi imkanlarıyla tekrar yanımıza geldi” diye konuştu. Diğer işten atılan arkadaşlarının da ayran istediği için işten atıldığını söyleyen Gündüz şöyle devam etti: “Öğlen yemeğinde ya da molada kola dağıtıyorlar işçilere. İşten atılan bu arkadaşımız da ‘Kola bana dokunuyor bana ayran verir misin?’diyor. Dağıtımı yapan işçiler ayranı vermeyince tartışma başlıyor. Bunun üzerine iş huzurunu bozmaktan bu arkadaşımızı da işten atıyorlar.” 

 

{{333057}}

{{333070}}

{{333078}}

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Fransa’da işçilerden Macron’a ikinci uyarı

SONRAKİ HABER

Suriyeli göçmenlere yardım esnasında izdiham yaşandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...