21 Eylül 2017 14:02

Antep Katliamı davası: Mahkeme hazırlıksızdı

IŞİD’ın Antep’te Kürt bir ailenin kına gecesine yönelik gerçekleştirdiği katliamın ilk duruşması Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Paylaş

Diren Yurtsever

IŞİD’ın Antep’te Kürt bir ailenin kına gecesine yönelik gerçekleştirdiği katliamın ilk duruşmasını değerlendiren müşteki avukatlarından Adnan Erol, mahkemenin ciddiyetsiz ve hazırlıksız olduğunu, savcının ise dosyayı derinleştirmek istemediğini belirtti.

IŞİD’in 20 Ağustos 2016 tarihinde Antep’in Şahinbey ilçesine bağlı Beybahçe Mahallesi’nde Kürt bir ailenin kına gecesine yönelik düzenlediği ve 40’ı çocuk olmak üzere 56 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının ilk duruşması Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. “Güvenlik” gerekçesiyle Kayseri’ye taşınan duruşmaya, tutuklu 11 sanıktan sadece 3’ü getirildi. SEGBİS ile duruşmaya katılacakları belirtilen diğer sanıkların ise, SEGBİS sisteminde sorun yaşanması nedeniyle ifadeleri alınmadı. Bu duruma itiraz eden avukatların talebi kabul edilerek, sanıklar 6 Ekim’deki duruşmada mahkemede hazır edilecek. 

‘SAVCI DOSYAYI DERİNLEŞTİRMEK İSTEMİYOR’

Duruşmayı değerlendiren dava avukatlarından Adnan Erol, mahkemenin gereken ciddiyeti göstermediğini ve hazırlıksız olduğunu ifade ederek, savcının sanıklara tek soru bile sormadığını söyledi. Erol, “Özellikle sanıklara soru sorma noktasında çok da hazırlıklı olmadıkları, dosyaya hakim olmadıkları kanaatindeyiz. Savcı, mesela FETÖ davalarında sanıkları köşeye sıkıştırabilecek soru ve dosya hazırlıkları ile gelebiliyorken, bu dosyanın savcısı ağzını bile açmadı. Sanıklara tek bir soru bile sormadı. Dosyayı daha fazla derinleştirmeme yönünde bir irade gösterdiği kanaatindeyim.”

‘SORUŞTURMA DA İDDİANAME DE EKSİK’

Mahkemenin basit bir cinayet davasını yargılıyormuş gibi bir tutum sergilediğini aktaran Erol, hem soruşturmanın hem de iddianamenin eksik olduğunu belirtti. Erol, mahkemenin katliama değil 2016 yılında Antep’te IŞİD hücre evine yapılan baskında polislerin hayatını kaybetmesine odaklandığını dile getirdi. Erol, “Yargılama da iddianame de bu yönde” diye belirtti. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere'nin Türkiye Büyükelçisi Moore, Beşiktaş'a üye oldu

SONRAKİ HABER

Fransa’da işçilerden Macron’a ikinci uyarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...