21 Eylül 2017 13:56

Kulp’taki istismar davasında tutuklu sanık kalmadı

Diyarbakır Kulp'ta zihinsel engelli bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu için 21 kişinin yargılandığı davada tutuklu 9 sanık da tahliye edildi.

Paylaş

Kulp’ta 13 Haziran 2014-21 Mart 2015 tarihleri arasında 86 kişinin cinsel istismarına maruz bırakıldığını belirten 14 yaşındaki F.’nin şikayeti üzerine 60 kişi hakkında soruşturma açıldı. 21 kişi hakkında dava açılan ve 9 kişinin tutuklu yargılandığı davanın dördüncü duruşması ise dün Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Kapalı görülen duruşmaya Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Çocuk Komisyonu üyesi avukatlar ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Avukatı Remzi Atalan katıldı.

9 SANIĞA TAHLİYE 

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada, celse arası çocuk ve annesinin şikayetten vazgeçtiklerine dair gönderdikleri dilekçe okundu. Mahkeme ise, duruşmada hazır bulunan F’nin ifadesi alınmadan 9 sanık hakkında tahliye kararı vererek davayı ileri bir tarihe erteledi.
Davanın üçüncü duruşmasında da tutuklu yargılanan 12 kişi tahliye edilmişti. Koruma altında bulunan ancak yurttan kaçan çocuk ve annesi, emniyet ve ilk iki duruşmadaki beyanlarının aksine üçüncü duruşmada ağlayarak şikayetçi olmadıklarını bildirdi. Çocuğun ve annesinin tehdit edildiğinin düşünüldüğü davada 60 kişi hakkında açılan soruşturma hâlâ devam ediyor. Davaya getirilen yayın yasağı ise sürüyor. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Musa Anter Ödüllerine OHAL yasağı

SONRAKİ HABER

İngiltere'nin Türkiye Büyükelçisi Moore, Beşiktaş'a üye oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa