Zara, Next ve Mango için ürettiler, ortada bırakıldılar

Zara, Next ve Mango gibi uluslararası tekstil firmaları için üretim yaparken bir gece işsiz kalan 140 emekçi 12 aylık maaşlarını hâlâ alamadı.

21 Eylül 2017 13:44
Paylaş

Türkiye’de uluslararası firmalar Zara, Next ve Mango için üretim yapan Brovo ve BRV şirketlerinin sahibi Temmuz 2016’da bir gecede kayıplara karıştı. Şirketin alacaklıları değerli eşyalara el koyarken, 140 işçi ise ortada bırakıldı. 12 aydır alacakları söz konusu üretici ve uluslararası firmalar tarafından verilmeyen işçiler internet üzerinden imza kampanyası başlattı.

‘ALACAKLARIN ÇEYREĞİ’

Söz konusu firmalarla 12 aydır görüşme gerçekleştirdiklerini belirten DİSK/Tekstil tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “12 ay boyunca bu görüşmelerin olumlu sonuçlanması için elimizden gelen gayreti gösterdik. Ancak bir yılı aşan sürenin ardından geldiğimiz noktada markalar işçilerin toplam alacağının sadece çeyreğine denk gelen bir miktarı ödemeyi kabul etti. Yani markalar sorumluluklarını kabul etti, fakat yıllarca kendilerine üretim yapan işçilerine sadakayı layık gördü.” Açıklamada 140 işçinin sadaka değil, haklarını istediği belirtildi.

İŞÇİLER, İMZA KAMPANYASINA DESTEK BEKLİYOR 

İşçiler, www.change.org/p/bravoiscileri adresi üzerinden ulaşılabilen imza kampanyasına destek beklediklerini belirtiyor.  (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Limon ve narda rekolte düştü

SONRAKİ HABER

Köylüler tedirgin: SİHA korkusundan yayladan indiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...