Urfa'da bir okulda Suriyeli sığınmacılarla gerilim yaşandı

Urfa Eyyübiye Halk Eğitim Merkezinde kursiyerlik yapan Suriyeli sığınmacılarla öğrenci velileri arasında gerilim yaşandı.

21 Eylül 2017 12:56
Paylaş

Urfa Eyyübiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü binasında eğitim alan Suriyeli sığınmacılar ile aynı bahçede bulunan Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencileri arasında, bir kadının dövüldüğü iddiası üzerine gerilim yaşandı. Öğrenci velilerinini dayak iddiasını duyarak okulda toplanmasının üzerine Halk Eğitim Merkezindeki Suriyeli sığınmacılar çevik kuvvet ekipleri eşliğinde tahliye edildi.

Doğan Haber Ajansında (DHA) yer alan bilgiye göre, Urfa Haleplibahçe Mahallesi Fatih Sultan Mehmet İlkokulu bahçesinde yer alan Eyyübiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü binasında, Suriyeli 2 yetişkinin ilkokula giden bir çocuğun annesini darbettiği iddia edildi. Bu iddia üzerine yaklaşık 100 öğrenci velisi okul bahçesinde toplanarak "Suriyelileri istemiyoruz" sloganı attı. Okul yönetiminin gerginliği önleyememesi ve durumu polise bildirmesi üzerine zırhlı araçlar ile çok sayıda çevik kuvvet polisi okula sevk edildi. Okulun bahçesinde barikat oluşturan polis, gerginliğin büyümemesi için Halk Eğitim Merkezinde kursiyer olarak bulunan Suriyeli sığınmacıları tahliye etti. Sığınmacıların tahliyesinin ardından veliler okul bahçesinden ayrıldı.

DHA muhabirine konuşan bir öğrenci velisi kadın, Suriyeli bir çiftin bir kadını darbettiğini ifade etti. Suriyelileri okulda istemiyoruz diyen veli, "Bizim çocuklarımız okulda sıralarda 3'erli 5'erli oturuyor, Suriyelilerin okulunda klimalar var. Bir de okulun içine duvar örmek istiyorlar, biz duvarı da kabul etmiyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Süslü kadınlar bisiklet turu başlıyor

SONRAKİ HABER

‘Bakanlık fişlemesine’ Danıştay iptali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...