21 Eylül 2017 13:25

Süslü kadınlar bisiklet turu başlıyor

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' 24 Eylül'de.

Paylaş

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" 50 merkezde eş zamanlı olarak 24 Eylül Pazar günü düzenlenecek.  Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na katılacak olan kadınlar, hem kendilerini, hem de bisikletlerini süsleyerek yaşadıkları kentin sokaklarında bisiklet kullanacak. 

Suslukadinlarbisikletturu sitesinden yapılan açıklamada, bisiklet turunun gönüllü kadınların yaptığı farkındalık etkinliği olduğu, herhangi bir kuruluş, kurum, parti, şirket tarafından düzenlenmediği vurgulanarak, kâr amacı güdülmediğive hiçbir ücret alınmayacağı belirtildi. Açıklamada ayrıca, "Amaç daha çok kadın bisikletçinin yollarda olmasına dikkat çekmektir. Farkındalık oluşturmaktır. Kadın sokağa çıkarsa dünya değişir. Ayrıca tüm dünyada bilinen Otomobilsiz Kentler Günü’ne de dikkat çekmek istiyoruz. Tur için kayıt gerekmiyor, bisikletinizi ve kendinizi süsleyip gelin. Tur yavaş ve kısa mesafedir. Tur için bisiklet getirmek kişilerin sorumluluğudur" denildi.

Kıbrıs ve Türkiye'de 50 merkezde eş zamanlı yapılacak tura bu yıl da bir çok kadının katılması bekleniyor.

Bu yıl kullanışlı harita uygulamasıyla, eş zamanlı gerçekleşecek tüm etkinlikler hakkında Suslukadinlarbisikletturu.com adresinden bilgi alınabilir. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dış açık 7 ayda 90 milyar dolar arttı

SONRAKİ HABER

Urfa'da bir okulda Suriyeli sığınmacılarla gerilim yaşandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...