21 Eylül 2017 13:14

Meksika’da binlerce gönüllü can kurtarmaya çalışıyor

Meksika'daki depremin ardından kurtarma ve yardım faaliyetleri zamana karşı yarışa dönüştü.

Paylaş

Meksika'da Salı günü meydana gelen ve 200’den fazla kişinin ölümüne neden olan 7.1 büyüklüğündeki depremin ardından, kurtarma ve yardım faaliyetleri zamana karşı yarışa dönüştü.

Binlerce gönüllünün de katıldığı ve dayanışma örneği gösterdiği kurtarma faaliyetlerindeki odak noktası ise başkent Meksiko’da yıkılan bir ilköğretim okulunun altında kalan çocuklar oldu. Enkazda en az 22 çocuk yaşamını yitirdi. Okulun enkazında 500 asker ile 200 polis ve gönüllü çalışıyor. Yetkililer, başkent Meksiko’da çöken binaların enkazından ise 52 kişinin sağ kurtarıldığını belirtti.

Öte yandan, Meksika Dışişleri Bakanı Luis Videgaray deprem sonrası uluslararası yardım talebinde bulundu. Meksika Devlet Başkanı Enrique Peña Nieto da 3 günlük yas ilan etti.

Arama-kurtarma çalışmaları ve yardım faaliyetlerine binlerce gönüllü katılıyor

Hükümetin elindeki verilere göre 7.1 büyüklüğündeki depremde en büyük can kaybı başkent Meksiko, Morelos eyaleti, Puebla eyaleti, Guerrero ve Oaxaca’da yaşandı. 

Meksika sık sık büyük depremlerin yaşandığı bir ülke. Ülkenin güneyinde yine bu ay içinde yaşanan 8,1 büyüklüğündeki deprem sonucu da en az 90 kişi hayatını kaybetmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Gölcük Müftüsü'nün 'ambalaj' paylaşımına soruşturma

SONRAKİ HABER

Dış açık 7 ayda 90 milyar dolar arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...