21 Eylül 2017 13:04

Roboski’de adalet arayışı 299. haftada

Roboski'de savaş uçaklarıyla yapılan bombardıman sonucu yaşamını yitiren 34 kişinin aileleri, adalet arayışının 299. haftasında açıklama yaptı.

Paylaş

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyünde savaş uçaklarıyla yapılan bombardıman sonucu yaşamını yitiren 34 kişinin aileleri, adalet arayışının 299. haftasında bir araya gelerek açıklama yaptı.

 

Roboski aileleri yakınlarını kaybettikten sonra adalet arayışı için her hafta bir araya gelerek açıklama yapıyor. Roboskî Aileleri adına basın açıklamasını okuyan Veli Encu, “Roboski aileleri olarak mücadelemizin 299.haftasına girerken adalet talebimizi bir kez daha yeniliyor. Roboskî katliamının belli olan failleri yargılanmadığı sürece mücadelemiz aynı kararlılıkta devam edeceğini bir kez daha belirtmek istiyoruz” dedi.

 

‘ROBOSKÎ’NİN HESABI SORULSAYDI, SURUÇ, SOMA, ANKARA OLABİLİR MİYDİ?​’


Roboskî için 2093 gündür aranan adaletin devletin utancı olarak tarihte hep var olacağını belirten Encu, “Ankara’nın karanlık dehlizlerinde kaybolmayacağı sözü verilen Roboskî davası, dehlizlerin karanlığında kaybediliyor, zamana yayıp unutturulmak isteniyor. 299 haftadır hükümet, Meclis İnsan Hakları Komisyonu, sivil yargı, askerî yargı ve en son olarak Anayasa Mahkemesi’ni dolaşan dava dosyası hepsinin utanç verici birliğinin arasında karanlığa gömüldü ve gömülmeye devam ediliyor. Bunu her zaman ve her yerde söylüyoruz. Roboskî faillerinden hesap sorulsaydı, cezasızlık döngüsü bozulsaydı şehirler haritadan silinebilir miydi? Taybet ananın cansız bedeni evinin önünde çocuklarının gözü önünde 7 gün kalır mıydı? Suruç, Soma, Ankara katliamı yaşanabilir miydi? Tahir Elçi öldürülebilir miydi? Bu katliamların, bu ölümlerin sorumluları aklanabilir miydi” diye sordu.

 

‘GERÇEK FAİLLER YARGILANINCAYA KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK’


Adalet için çabaladıklarını dile getiren Encu, “Her hafta adalet nöbetlerimiz de dile getirdiğimiz gibi bu çabamız, bu mücadelemiz Roboskî katliamının gerçek failleri yargılanmadığı sürece aynı kararlılıkta devam edecektir. Vicdanı körelmemiş adalet arayışından vazgeçmemiş herkesi 300.haftamız da yanımızda olmaya, bizlerle beraber olmaya çağıyoruz. “Adalet, ağacını sulamak” yerine “zulüm dikenine su verenlerin saltanatı elbet yıkılacaktır.Bu zulüm,bu adaletsizlik onları yok edecek bizleri ise daha kararlı daha güçlü kılacaktır” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

{{328373}}

{{327738}}

ÖNCEKİ HABER

PFDK'dan Nobre'ye 2, Erkan Zengin'e ise 3 maç ceza

SONRAKİ HABER

İzmir’de bu kez sayacıların birliği sağlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...