21 Eylül 2017 11:43

Maria Kasırgası, Dominik Cumhuriyeti'ni vuruyor

Irma Kasırgası'ndan sonra Karayipler'de etkili olan bir başka güçlü kasırga Maria, Dominik Cumhuriyeti'ne ulaştı. (Fotoğraf: Arşiv)

Paylaş

Karayipler'de etkili olan, Dominika adasını yerle bir eden, ardından Porto Riko’da sellere ve geniş çaplı elektrik kesintilerine neden olan Maria kasırgası, Dominik Cumhuriyeti’ni de vuruyor.

Kasırga, adanın doğu kıyılarına sağanak ve şiddetli rüzgar getirdi. Porto Riko’da etkisi azalan kasırganın şiddetinin yeniden yükseldiği açıklandı

ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC) kasıganın merkezinin Dominik Cumhuriyeti’nin doğu kıyısındaki Punta Cana’nın 90 km açığı olduğu ve saatte 115 km hıza ulaşan rüzgara sahip olduğu belirtildi. Kasırga ada ülkesi Dominik Cumhuriyeti’nde şiddetli dalgalara neden olurken, okyanus suyu seviyesinin de tehlikeli şekilde arttığı açıklandı.

Kasırganın güçlenerek Turks ve Caicos Adaları ile Bahamalar’a ilerleyeceği tahmin ediliyor.

SON KASIRGA 10 CAN ALDI

Karayipler’i bu ay vuran 2. şiddetli kasırga olan Maria kasırgası, Karayipler’de en az 10 kişinin ölümüne neden oldu. Dominik Cumhuriyeti’nin batısında 73 bin kişinin yaşadığı Dominika adasında neredeyse tüm evlerin çatısını uçuran kasırga 7 kişinin ölümüne neden oldu.

Maria, son 90 yılda Porto Riko’yu vuran da en şiddetli kasırga oldu. Adayı Kategori 4 şiddetinde vuran kasırga binaların çatılarını uçurdu, elektrik direklerini devirdi, sel baskınlarına neden oldu ve yolların enkazlarla dolmasına yol açtı. 3.4 milyon kişinin yaşadığı adanın valisi Ricardo Rossello 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Rossello adadaki elektriğin yeniden tamamen verilebilmesinin aylar sürebileceğini de söyledi.

Atlas Okyanusu’nda (Atlantik) kaydedilen en şiddetli kasırgalardan biri olan Irma kasırgası da bu ay ABD ve Virgin Adaları’nda etkili olmuştu.
Florida ve Karayipler’deki adaları vuran kasırga nedeniyle en az 101 kişi yaşamını yitirmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tüm Bel Sen Başkanı: 'Emek düşmanı politikalardan vazgeçin'

SONRAKİ HABER

Adıyaman'da işsiz genç intihara kalkıştı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...