21 Eylül 2017 11:39

Tüm Bel Sen Başkanı: 'Emek düşmanı politikalardan vazgeçin'

Tüm Bel Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt ve KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz, kayyım sonrası belediye üyelerine artan baskıya tepki gösterdi.

Paylaş

Tüm Bel Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt ve KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz yelere kayyımların atanmasında sonra, belediye üyelerine yönelik artan baskılara tepki göstermek için Tüm Bel Sen Diyarbakır Şubesini ziyaret ederek, basın toplantısı gerçekleşirdi.

 

İktidarın 15 Temmuz sonrasını fırsata çevirerek,  ülkeyi OHAL ve KHK’larla yönettiğini söyleyen Tüm Bel Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, bu dönemde adaletin ve hukukun  tek adamın iki dudağından çıkan bir söze dönüştüğünü belirterek,“KHK ile sekiz şube başkanımız ve 1080 sendika üyesi arkadaşımızın aralarında olduğu binlerce kamu  emekçisi ihraç edilmiştir. Özellikle bölgede çalışan belediye ve yerel yönetim  emekçileri yoğun olarak hedef seçilmiştir” dedi. DBP’li belediyelere kayyımların atanmasında sonra iktidarı yakınlığıyla bilenen Memur Sen’e bağlı Bem Bir Sen’in üyelerini tehdit ederek Tüm Bel Sen’den istifa zorladığına dikkat çeken Bozkurt, “Hükümetin ihraç listeleri Bem Bir Sen ‘in elinde bir silaha dönüştürülerek üyelerimiz üzerinde tehdit aracı haline getirilmek istenmektedir. Kendisinin emek örgütü olduğunu iddia eden Bem Bir Sen’in ülkedeki OHAL ve antidemokratik uygulamaları kazanca dönüştürmek için kullandığı yol, hükümet ve kayyımlarla işbirliği içinde, üyelerimize dönük şantaj ve jurnalcilik olmuştur. Bem Bir Sen’in bu tutumu, emek mücadelesinde tarihe kara bir sayfa olarak not edilmiştir. Bu nedenle buradan bir kez daha bu sendikaya önerimiz şu olacaktır; emek düşmanı, iş birlikçi politikalardan derhal vazgeçin” dedi.


Konuyla ilgili konuşan KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz ise, anayasa tarafından güvence altına alınan emekçi haklarının kullanılamaz durumda olduğunu, 657’nin fiilen askıya alındığının ve bu koşullarda hukuk devletinden söz etmenin mümkün olmadığını belirterek, “Şu ana kadar 4042 KESK üyesi ihraç edilmiştir. Bunu hem ulusal, hem uluslararası boyutta bağlı olduğumuz tüm emek örgütleri ile birlikte hem hukuki süreç hem eylem boyutuyla bulunduğumuz her türlü alanda dile getireceğiz. Arkadaşlarımızdan bir kişi bile dışarıda kalamayıncaya kadar bu mücadelemiz sürecektir” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tez-Koop-İş'ten Fransız işçilerin direnişine destek

SONRAKİ HABER

Maria Kasırgası, Dominik Cumhuriyeti'ni vuruyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...