21 Eylül 2017 11:28

Nazlıaka okullarda yaşanan kazaları sordu

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, okullarda yaşanan kazaları Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, okullarda yaşanan kazalara ilişkin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a soru önergesi sundu. Yaşanan can kayıpları ve yaralanmalara karşın Milli Eğitim Bakanlığı’nın herhangi bir bilgi paylaşmadığını belirten Nazlıaka, istatistiklere ilişkin 6 soru yöneltti.
Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, okullarda yaşanan kazalara ilişkin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a soru önergesi sundu. Öğrencilerin, eğitim öğretim döneminde yaşamlarının büyük bölümünü sınıflarında geçirdiklerini söyleyen Nazlıaka, öğrencilerin can güvenliğini sağlamanın okul idaresi ve güvenlik güçleri ile birlikte alınması gereken temel önlemlerin başında geldiğini ifade etti. Nazlıaka, Çocuk Derneği (Çocuk Hakları Merkezi) verilerine göre yılda 12 çocuğun okullarda yaşanan ihmaller sonucu hayatını kaybettiğini ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kamuoyu ile herhangi bir bilgi paylaşılmadığını söyledi.

 

ÖDENEK İHTİYACIN ÇOK ALTINDA

 

Basına yansıyan kimi haberlerin okullarda göz göre göre gelen kazalara karşı önlem alınmadığını gösterdiğini belirten Nazlıaka, okullarda temel ihtiyaçlara ilişkin alanlarda temizlik konusunda ciddi sorunlar yaşandığına dikkat çekti. Nazlıaka, okullara ayrılan ödeneğin ihtiyacın çok altında kaldığını, bu sebeple okulların kendi imkanlarıyla temizlik görevlisi sağladığını kaydetti. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden ilkokul öğrencisi Yusuf Ertaş’ın üzerine sabitlenmeyen bir dolabın devrildiğini ve öğrencinin ağır yaralı halde hastaneye kaldırıldığını hatırlatan Nazlıaka, “Devlet okullarında ilk ve ortaöğretimde öğrenci başına düşen temizlik ya da kat görevlisi sayısı nedir” diye sordu.

 

KAZA VE İHMALLER KAÇ CAN ALDI?

 

2011-2017 yılları arasında okullarda meydana gelen kaza ya da ihmal nedeniyle yaralanan ya da hayatını kaybeden öğrencilerin sayısını soran Nazlıaka, 2017-2018 öğretim yılında taşımalı öğrenim görecek öğrenci sayısı, okul türü ve illere göre dağılımının açıklanmasını istedi.
Yine 2011-2017 yıllar arasında okul servislerinde meydana gelen kaza, kaza ya da ihmaller nedeniyle yaralanan veya hayatını kaybeden öğrencilerin sayısını soran Nazlıaka, “2012 yılından bu yana okullarda yaşanan kazalarda hayatını kaybeden öğrenci bilgisi paylaşılmamıştır. İhmale kurban giden canların sayısı basına yansıyandan daha mı fazladır? Bu olaylarda yaralanan ya da sakat  kalan öğrenci sayısı nedir?​” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Trump yeni bir ülke keşfetti: Nambiya

SONRAKİ HABER

Tez-Koop-İş'ten Fransız işçilerin direnişine destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa