27 Temmuz 2012 05:58

Sedat Selim Ay'ın terfisine AKP'li vekillerden tepki

İşkence ve tecavüzden mahkûm polis şefi Sedat Selim Ay’ın terfi ettirilerek İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığı’na atanmasına AKP’li kadın milletvekilleri "temkinli" yaklaştı.İşkence davalarında Türkiye’nin iki kez Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) mahkum edilmesine neden eden polis Şefi Sedat Se

Sedat Selim Ay'ın terfisine AKP'li vekillerden tepki
Paylaş

İşkence ve tecavüzden mahkûm polis şefi Sedat Selim Ay’ın terfi ettirilerek İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığı’na atanmasına AKP’li kadın milletvekilleri "temkinli" yaklaştı.

İşkence davalarında Türkiye’nin iki kez Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) mahkum edilmesine neden eden polis Şefi Sedat Selim Ay’ın Terörle Mücadeleden Sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığına atanmasıyla ilgili hükümetten henüz ses yok.

Taraf gazetesinden Melih Altınok’a konuşan AKP'li kadın milletvekilleri de yuvarlak laflar etmeyi tercih etseler de işkenceye karşı oldukları noktasında birleşiyorlar.

‘BÖYLE BİR ATAMAYI İNSANİ VE DOĞRU BULMUYORUM’

AKP Kurucusu ve MKYK üyesi Ayşe Böhürler: Haberleri okuyorum. Olayın hukuki boyutuna hakim değilim. Ancak bir kadın olarak, kadınlara işkence yapmaktan hüküm giymiş bir kişinin böyle bir göreve atanmasını insani ve doğru bulmuyorum.

AKP Sivas Milletvekili Nursuna Memecan: “Bu kişinin adını ilk kez duyuyorum. Söz konusu olaydaki rolünü de ayrıntılı olarak bilmiyorum elbette. Ama böyle haberleri, hikayeleri okuduğum zaman tüylerim diken diken oluyor.

AKP Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz: Fotoğrafın tamamına bakmak lazım. Yoğun alan çalışmalarından ötürü konuyla ilgili detaylı bilgiye sahip değilim. İşin içinde farklı durumlar olabilir. Fakat, biliyorsunuz, biz işkenceyi kabul etmiyoruz. İşkencenin karşısındayız. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Van’da polisler iki evi taradı: bir ölü

SONRAKİ HABER

AKP'li vekilin oğlu polisleri sıraya dizdi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...