İlkokulda düzenlenen törende Kur’an tilaveti yapıldı

Ankara’da bir okulda ilköğretim haftası kapsamında düzenlenen açılış etkinliğinde Kur’an tilaveti yapıldı.

21 Eylül 2017 10:25
Paylaş

Buse Vurdu
Derya Kaya
ANKARA

Ankara Mamak’ın Akdere semtinde bulunan Kazım Orbay İlkokulu’nda, İlköğretim Haftası kapsamında düzenlenen açılış etkinliğinde Kur’an tilaveti yapıldı. Öğrenciler, öğretmenler ve velilerin katıldığı açılış etkinliğinde Mamak Kaymakamı Ziya Polat ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney de yer aldı.

Açılış programında, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okul müdürü ve ilçe milli eğitim müdürü konuşmalarını gerçekleştirdi. Etkinlik programında yer almamasına rağmen konuşmaların ardından, ilçedeki bir liseden gelen erkek bir öğrenci Kur’an okudu. Öğrenci, duanın sonunda “Yeni eğitim ve öğretim yılının kazasız, belasız bir şekilde geçmesini Rabbim nasip eylesin” dedi. Program, ilkokul öğrencilerinin şiir dinletisi ve halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

‘BAŞKA BİR SİSTEM DAYATMASI’

Konuya ilişkin görüştüğümüz Eğitim Sen MYK üyesi İsmail Sağdıç, İlköğretim haftası etkinliklerinin öteden beri kutlandığını ancak AKP döneminde kutlamalara Kur’an okuması getirildiğini söyledi. Etkinlikte Kur’an okunmasına ilişkin ilçe milli eğitim müdürlüğü ve kaymakamlığın bilgisinin bulunmuş olacağını kaydeden Sağdıç, okullardaki öğretmenleri de zora sokan bir durum olduğunu söyledi.

Başka dönemlerde programlarda bir kelime bile değişse soruşturmaların açıldığını belirten Sağdıç, Kur’an okutularak okul açılışı yapmanın laikliğe saldırının yeni bir halkası olduğunu kaydetti. Sağdıç, bu hafta içerisinde ilköğretimin anlamı, okumanın önemi, yaşama bakış açısı anlatılması gerekirken küçük yaşta çocukların anlamadıkları Kuran’ı dinlemeye zorlanmasının başka bir sistemin dayatması olduğunu kaydetti.

KUR’AN TİLAVETİNİ PROGRAMA KİMLER EKLEDİ?

Sağdıç, dışarıdan gelerek kendilerini kaymakamlığın görevlendirdiğini iddia eden kişilerin okul programlarına müdahale ettiğini söyledi. Okulun iradesi dışında bu programların etkinliklere eklendiğini belirten Sağdıç, Milli Eğitim Bakanlığı'nı gerekli önlemleri almaya çağırdı. Sağdıç, resmi programın dışında gayri resmi bir program oluşturan kişilerin kim olduğunun ortaya çıkarılmasını ve gereken soruşturmaların yürütülmesini istedi.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

‘Düşmanlığı değil dayanışmayı büyüteceğiz’

SONRAKİ HABER

'Kutlu Doğum Haftası'nın tarihi değişti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...