21 Eylül 2017 10:05

ABD’den itiraf: İran anlaşmaya uyuyor

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Trump'ın 'haydut devlet' ilan ettiği İran'ın nükleer anlaşmaya uyduğunu kabul etti.

Paylaş

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, New York’taki BM Genel Kurulu Toplantıları çerçevesinde İran ile nükleer anlaşma konusunda bakan düzeyinde yapılan görüşmenin ardından basın toplantısı yaptı.

Tahran’ın anlaşmaya uyduğunu kabul eden Tillerson “IAEA, İran'ın anlaşmaya teknik açıdan uyduğunu göstermeyi ve doğrulamayı sürdürüyor” ifadelerini kullandı. Ancak Tillerson anlaşmayla uyumlu olarak ABD'nin İran'ın faaliyetlerini yakından takip etmeyi sürdüreceğini söyledi.
ABD Lideri Donald Trump, Genel Kurul konuşmasında İran ile nükleer anlaşmaya sert tepki göstermiş, “haydut ülke” nitelendirmesinde bulunmuştu.

Yine dünkü genel kurulda konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de sert yanıt verdi ve “Dünya siyaset sahnesine yeni çıkmış haydut” dediği Trump’ın konuşmasını “Cahilce, absürt ve nefret söylemi dolu” olduğunu söylemişti. Ruhani, yine de nükleer anlaşmayı bozan ülke olmayacaklarını da vurgulayarak, “Eğer bu anlaşma, dünya siyasetine yeni çıkan haydutlar tarafından bozulursa çok yazık olur. Dünya büyük bir fırsatı kaçırmış olur” demişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

TEOG neden kaldırıldı?

SONRAKİ HABER

TÜPRAŞ’tan yayılan duman, rafineri işçilerini etkiledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...