21 Eylül 2017 09:59

Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz:Başka ülkeler normal karşılanıyor

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz her bakan geldiğinde sistemin değiştiği itirafında bulunurken bunun normal olduğunu iddia etti. 

Paylaş

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitim konusunda başka ülkelerde de değişiklik yapıldığını ancak Türkiye'de yapılınca farklı karşılandığını iddia ederek, "Japonya'da, Finlandiya'da farklı bir şey var. Onlarda eğitimin değiştirilmesi normal. Biz yapınca değişiklik oldu deniliyor" dedi.

BAKANDAN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA: HER BAKAN GELDİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bir dizi ziyaret için Sakarya'ya gitti. 

Burada eğitimle değişiklik yapılacağı konusuna değinen Bakan Yılmaz, değişimin tüm ülkelerde normal karşılandığını ancak Türkiye'de durumun farklı olduğunu belirterek, "Her bakan geldiğinde değişiklik yapıldı. Ama eğitimin bir yapılıp da değiştirilmediği hiçbir ülke yok. Amerika'da eğitim böyle kötüye gidiyor ne yapılır diyorlar, Japonya'da farklı, Finlandiya'da farklı bir şey. Onlarda eğitimin değiştirilmesi normal, bizde eğitim değiştirilince değişiklik oldu diyor. Değişimin amacı insanlarımızı daha uzun yaşatmak. Türkiye'nin 2002'deki ortalama yaşam süresi 69, şimdi 75'in üzerinde" dedi. (Sakarya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Sözcü’nün IKBY referandumu tahammülsüzlüğü

SONRAKİ HABER

TEOG neden kaldırıldı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa