21 Eylül 2017 09:18

Kanada Başbakanı Trudeau'nun son hamlesi Star Wars çorabı

Halkla ilişkiler faaliyetleriyle uluslararası medyayı tavlamayı seven Kanada Başbakanı Justin Trudeau bu kez Star Wars çoraplarıyla arz-ı endam etti.

Paylaş

Uluslararası medyanın gündemine girmek için kah üstü çıplak selfie'ler çektiren kah mezuniyet balosuna giden öğrencilerin arasında koşan Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun son hamlesi Star Wars çorapları oldu.

New York'ta Lincoln Center’daki Bloomberg Global Business Forum'a ve Bill&Melinda Gates Vakfı’nın etkinliğine katılan Trudeau, Star Wars karakteri Chewbacca'lı çorapları iyice gözükecek şekilde poz verdi.

ÇORAP TAKTİĞİNİ SEVDİ

Justin Trudeau daha önce NATO toplantısına NATO çoraplarıyla, Onur Günü yürüyüşüne gökkuşağı renkli ve "Ramazan Bayramınız kutlu olsun" yazılı çoraplarla katılmıştı.

HALKLA İLİŞKİLER FAALİYETİ NELERİ GİZLİYOR?

Trudeau'nun bu ve buna benzer halkla ilişkiler (PR) faaliyetleri genel olarak kendisine "ilginç, özgürlükçü başbakan" imajı kazandırsa da daha önce uluslararası basında eleştiriler dile getirilmişti.

The Guardian'dan Ashifa Kassam, Trudeau'nun bu faaliyetlerle edindiği medya temsiliyle Kanada'daki gerçek sorunları görünmez kılmayı amaçladığını belirterek "Bunların sonucu,  Kanada’daki iki boru hattı ve Keystone XL’e destek verirken iklim değişikliğiyle nasıl mücadele edeceği ya da Suudi Arabistan’a 15 milyar Kanada doları tutarında silahlı askeri araç satması gibi hükümetine dair kritik soruları zaman zaman gölgede bırakan bir medya çılgınlığı oluyor. Geri kalanlar ise Trudeau’nun kendini feminist olarak tanımlamasının, kayıp-öldürülmüş binlerce yerli kadının aileleri ya da OECD ülkeleri arasında çocuk bakımı maliyeti ve cinsiyetler arası ücret uçurumun en yüksek seviyeye vardığı bir ülkedeki kadınlar için ne gibi somut değişiklikler yaratacağını merak ediyor." demişti.

HABER VE HALKLA İLİŞKİLER FAALİYETİ ARASINDAKİ FARK

CBC'den Robyn Urback ise "Hükümetin manipülasyon girişimlerine bu kadar kolay kanmak medyanın halk nezdindeki güvenilirliği için iyiye işaret değil... Haberle PR(halkla ilişkiler faaliyeti) arasındaki farkı deşifre etmek bizim sorumluluğumuz ve başbakanın şahsi fotoğrafçısının çektiği bir kare tesadüf olmadığı gibi haber de değildir. En azından bunu bilmemiz gerekir.” vurgusunda bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini Ali Palabıyık yönetecek

SONRAKİ HABER

Demirtaş'ın Seher kitabı CHP'li vekillere gönderildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...