21 Eylül 2017 08:03

İmam hatibe öğrenci çekmek için 'ahiret' vaadi!

Mersin'de imam hatip ortaokulu, öğrenci çekebilmek için 'öteki dünya' vaatlerinde bulunuyor.

Paylaş

Mersin'de Mezitli İmam Hatip Ortaokulu, Mesleki ve Teknik Lisesi’nin şehir dışına taşınması sonucu boşalan okul binasında faaliyete başladı.

Cumhuriyet'ten Abidin Yağmur'un haberine göre okulun dış cephesine astırılan pankartta, “4.sınıfı bitiren, 5., 6.,7. Sınıfa giden her öğrenci kayıt yaptırabilir. Mezitli İmam Hatip Ortaokulu sizleri bekliyor. Hem dünyası, hem ahireti için. Ne duruyorsunuz? Kaçmaz bu fırsat” ifadeleri yer aldı.

EĞİTİM SEN: BU MANTIĞA GÖRE DİĞER OKULLARDA OKUYANLAR CEHENNEMLİK

İmam Hatip Ortaokulu’nun öğrenci çekebilmek için pankart hazırlamasına ve bu pankartta ahiret vaadinde bulunmasına tepki gösteren Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, “Yıllardır kurulu olan bir okulu taşıyıp onun binasını imam hatip okulu yapmak için çok ciddi bir gerekçe ve çok fazla sayıda ihtiyaç ve talep olması gerekir. Bu fotoğraftan anlaşılıyor ki bunların hiçbiri yok. Öğrenci bile bulamamışlar ki bir devlet okulu olarak reklam yapılıyor. Her mahalleye bir imam hatip okulu hedefine göre yapılandırıldığı çok açık. Son yıllarda benzer örnekler çoğaldı. Hiç bir zaman devlet okullarının özel olarak reklamının yapıldığını duymazdık, bilmezdik. Ama imam hatip okullarının reklamları bilboardlarda, büyük caddelerde bez afişlerde yapılıp duruyor. ‘Ne duruyorsunuz kaçmaz bu fırsat’ kimin sloganıdır? Olsa olsa bir ticari işletmenin mantığıdır. Peki neyi fırsat olarak sunuyor, ahireti! Diğer liselerde okuyanlar bu mantığın gözünde cehennemlik. Türkiye hiçbir zaman bu kadar yozlaşmamıştı. Çıkar için rant için koltuk için iktidar yanaşmalığı için hiç bu kadar ahlaksızlaşmamıştı. Bunu yazanın imanına güven olur mu? Bu kadar ahlaksızlaşanın çağrısına uyulur mu? Elbette uyulmamalı. Velilerimiz ve öğrencilerimiz imam hatipleri tercih etmemelidir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HES ve barajlara ‘hayır’ demek için yürüdüler

SONRAKİ HABER

Nevin Yıldırım'ın müebbet cezasını Yargıtay bozdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...