HES ve barajlara ‘hayır’ demek için yürüdüler

CHP'liler Munzur'da HES ve barajlara ‘hayır’ demek için yürüyüş düzenledi.

21 Eylül 2017 06:50
Paylaş

Dersim kent merkezi ve ilçelerden gelerek Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen bin kadar CHP'li, Munzur Vadisi'nde yapımı planlanan HES ve barajların iptal edilmesi için protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Protesto yürüyüşüne CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, Milletvekili Gürsel Erol, İstanbul Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ile birlikte birçok kitle örgütü temsilcisi ve çok sayıda partili katıldı.

Ellerine “Munzur'da barajlara ve HES'ler hayır” yazılı dövizler taşıyan grup, Yeraltı Çarşısı'nda bir araya geldi. Yürüyüş öncesi konuşan CHP Milletvekili Gürsel Erol, CHP'nin, hükümetin yaptığı yanlış politikalar karşısında artık alanlara çıktığını belirterek “Hükümet son yıllarda birçok yanlış politika izlemeye başladı. Biz CHP'liler olarak bu yanlış politikalar karşısında alanlara çıkarak, yüksek sesle sesimizi duyurmaya başladık” dedi.

Munzur üzerinde yapılması planlanan HES'lere ve barajlara karşı çıktıklarını ifade eden Erol, “Devletin yanlış güvenlik politikaları karşısında bu duruma tepki göstererek, orman yangınlarının durdurulması için her türlü çabayı gösterdik. Munzur'a asla baraj yada HES yaptırmayacağız. Size söz veriyorum. Ben milletvekili olduğum sürece Munzur'a bir tek kazma vurulamaz, Munzur'un önüne set kurulamaz. Bütün HES projelerinin iptal edilmesini talep edeceğim. Eğer girişimlerim  sonuç vermez, HES yapım kararı verilirse, Munzur Vadisi'ndeki bütün HES ve baraj projeleri iptal edilinceye kadar TBMM'de oturma eylemi yapıp iptal kararı verilinceye kadar meclisi terk etmeyeceğim” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da, buralara HES yapılmaması için her türlü mücadeleyi vereceklerini dile getirdi. Altay, “İçiniz rahat olsun Munzur'a HES yapmaya kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.

Konuşmaların ardından önde CHP'li kadınların yer aldığı yaklaşık 1000 kişi Munzur'da HES ve barajlara ‘hayır’ yazılı dövizleri taşıyarak, yaklaşık 3 kilometre yürüdükten sonra Munzur ve Pülümür çaylarının birleştiği Gola Çetu Parkı'na geldi. Burada Munzur Çayı'na karanfil bırakıldı. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

23 Eylül’de Hasankeyf’te buluşuyorlar

SONRAKİ HABER

İmam hatibe öğrenci çekmek için 'ahiret' vaadi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...