21 Eylül 2017 07:18

Tarsus’ta 982 öğrenci 8 km uzaklıktaki okula gitmek zorunda

Tarsus’ta meslek lisesi 8 km uzaklıktaki yapımı devam eden başka bir okula taşınınca öğrenciler, veliler ve öğretmenler duruma tepki gösterdi. 

Paylaş

Tarsus Kasım Ekenler Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi binası olası bir depremde güvenik riski nedeniyle 8 kilometre uzaklıktaki Kemal Paşa sanayi sitesinde yapımı devam eden okula taşındı. 

İnşaatın devam ettiği okulda eğitim öğretim dönemi başlasa da öğrenciler okula gidemiyor. Meslek dersleri aynı olan Tarsus'ta başka okul olmadığı için öğrencilerin nakille başka bir okula da gitme şansı da bulunmuyor. 

Sanayi sitesinde yapımı devam eden okul endüstri meslek lisesi olarak planlanlanırken okulun yan tarafındaki belediye çöp işleme tesisi de öğrenciler için büyük tehlike oluşturuyor. 

Genellikle yoksul aile çocuklarının eğitim gördüğü okulun taşınmasıyla birlikte öğrenciler ulaşım sorunu da başladı. Öğrenciler, yeni güzergâhında belediye ulaşım hattı olmayan okula ulaşmak için iki araç değiştirmek zorunda kalacak.

ÖĞRENCİLER, VELİLER, ÖĞRETMENLER TEPKİLİ

Öğrenciler, veliler ve öğretmenler ise bu duruma tepkili. Daha yakında okul binası olmasına rağmen çocuklarının çok uzağa gönderilmesine velileri Kaymakamlığa yürüyerek tepki gösterdiler. 

Velilerin tepkisine rağmen Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okulun durumuyla ilgili herhangi bir çalışma gerçekleştirmiş değil. 

‘YENİ OKUL İNŞAAT HALİNDE’

Okulu ziyaret eden Eğitim Sen şube yöneticileri veli ve öğretmenlerle görüştü. Şube Başkanı Eyüp Kızıl “Okul çok uzakta,velilerin sırtına ulaşım giderleri de yüklenecek. Yeni okul inşaat halinde, öğrenciler okula gelemiyor. Derslikler hazır değil ,öğretmenler belirsizlikten rahatsız. Kaymakamlığın ve Ilçe Milli Eğitimin sorunu bir an önce çözmesi için çağrı da bulunuyoruz” diye konuştu. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TFF’den 8 kulübe puan silme cezası

SONRAKİ HABER

Ivkovic jübileyle onurlandırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...