21 Eylül 2017 06:14

Karl Marx'ı sosyoloji kitabından çıkardılar!

Karl Marx, liselerde okutulan sosyoloji ders kitabında sosyolojinin bilim olarak ortaya çıkmasına katkısı olanlar arasından çıkartıldı!

Paylaş

Okulların açılmasıyla birlikte müfredat tartışmaları sürerken güncellenen ders kitaplarındaki değişiklikler de tepki çekiyor.

BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre liselerde okutulan sosyoloji ders kitabının, "Sosyoloji’ye Giriş" ünitesinde "Sosyolojinin Doğuşu ve Gelişimi" başlıklı bölümde sosyolojinin bilim olarak ortaya çıkmasında katkısı olan bilim insanlarıyla ilgili bilgilere yer veriliyor. 

2016-2017 yılında okutulan sosyoloji kitabında bu bölümde sırasıyla Auguste Comte, Karl Marx, Emile Durkheim, Max Weber anlatılırken 2017-2018 yılı kitabında ise Saint Simon, Auguste Comte, Emile Durkheim, Max Weber ve Le Play anlatılıyor.

'KUTLU DOĞUM HAFTASI' SOSYOLOJİ KİTABINDA

Yine sosyoloji kitabının Toplumsal Kurumlar ünitesinde bulunan Din Kurumu, İşlevleri ve Önemi bölümünde bulunan Toplumsal Kurum Olarak Dinin İşlevleri metninde Kutlu Doğum Haftası’na değiniliyor. Metinde şu ifadeler yer alıyor: “Din, etki alanı bakımından boş zamanı değerlendirme, seyahat ve dinlenme fonksiyonuna sahiptir. Kutlu Doğum Haftası kutlamaları, anma törenleri, mistik ve tasavvufi toplantılar, dini ve mukaddes yerlerin ziyaret edilmesi vb. dini sosyal faaliyetlerdir.”

'Kutlu Doğum Haftası’nın 'FETÖ' projesi olduğuna dair iddialar ortaya atılmış ve bu yandaş medyanın gündemini uzun süre işgal etmişti. Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, projeye sahip çıkanlar arasındaydı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tuğluk'un cenazesine saldırıda Soylu'yu yalanlayan ifade

SONRAKİ HABER

Yıldız Tilbe'den 'intihar' iddialarına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...